« Seks
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
OPA!

Tajne ženske požude

Desetljećima znanstvenici vjeruju kako je muška požuda intenzivnija i snažnija od ženske što je u skladu s brojnim istraživanjima iz tih vremena... no ona su prošla

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

požuda

Došli smo do saznanja da se muška i ženska požuda u mnogočemu razlikuju, kažu kolege s portala Gentleman.hr. Desetljećima znanstvenici vjeruju kako je muška požuda intenzivnija i snažnija od ženske što je u skladu s brojnim istraživanjima iz tih vremena.

Novija istraživanja, s druge strane, otkrivaju da se spolne razlike zapravo ne mogu uvijek tako promatrati jer ima mnogo načina kako definirati i izmjeriti požudu. Neka od novijih istraživanja pokazuju kako muškarci mogu biti ti koji manje osjećaju požudu unutar neke duže veze.

Nekadašnja istraživanja sadržavala bi pitanja kao što je: "Koliko ste osjećali požudu tijekom prošlog mjeseca?" Na ovo bi pitanje muškarci uredno odgovarali s više osjećanja požude od žena. No kad se pitanje postavilo kao osjećaj požude u određenom momentu - količina požude tijekom seksualnog odnosa - nije bilo razlike među spolovima.

"Ovo saznanje nam stavlja u pitanje saznanja o spolnim stereotipima u smislu žene kao te koja je suzdržanija i manje seksualna", kaže Lorri Brotto, profesorica ginekologije i porodništva na Sveučilištu British Columbia i privatni psihoterapeut. "Čini se kako faktori požude u momentu mogu biti jednako potentni za žene i muškarce", nastavlja Brotto.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

21.01.2018. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno