« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
EH, DA ...

Što nam sve krade energiju

Na kraju dana se osjećate kao da vas je pregazilo krdo bivola? Nije uvijek krivo vrijeme ili zli šef, najčešće smo krivi mi sami i naše loše navike

Kofein je pravi otimač energije kad ga pijete previše
Kofein je pravi otimač energije kad ga pijete previše (Arhiva)
Više o

kofein

,

umor

,

vježbanje

,

slatkiši

,

neurednost

Umor mogu uzrokovati razne stvari, a ako ste od onih koji se navečer osjećaju prebijeno, trebali bi malo razmisliti o svom stilu života i navikama koje vas toliko umaraju.

Vjerovali ili ne, jedna od stvari koja najviše umara je kofein, a to se naročito odnosi na one koji ga tijekom dana konzumiraju u prevelikim količinima. Oni koji navečer piju kavu rade to iz navike i potrebe za toplim napitkom, pa je puno bolje popiti čaj ili kakao, ako već ne možete biti kavu bez kofeina, i sljedećeg ćete dana imati više energije.

Vježbanje također uzima energiju, no jedino ako ga ima premalo ili previše. Premalo vježbanja nas jednostavno umrtvljuje, a previše iscrpljuje. Prava mjera je jutarnja tjelovježba od pola sata, koja će nam dati energije za cijeli dan, a ujedno i dobar san navečer.

Slatkiši su najveći kradljici energije - prvo vas napune šećerom i dignu, da bi ubrzo tresnuli o pod kad ta energija jednakom brzinom nestane. Grickajte voće, zdravije je i daje snagu, a ne uzima je.

Manjak energije i optimizma osjećat ćete i u slučaju da ste stalno u potrazi za nečim, preciznije, ako je oko vas nered. Nered jednostavno siše našu energiju i umara nas, pa je bolje dobro se iscrpiti dan-dva i sve staviti na mjesto, uredno i čisto, kako bi nam i takav prostor davao energiju.

Za kraj, iscrpit će vas i gluma. Ako se cijeli dan pretvarate da ste netko drugi, kad napokon stignete kući bit ćete sposobni jedino srušiti se na kauč pred televizorom. Napumpajte samopouzdanje i prestanite glumiti.

13.05.2014. 18:03:00
Novi komentar
nužno
nužno