« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
ŠTETA

Crno vino i čokolada, nažalost, nisu tako zdravi

Istraživanje je pokazalo da niti crno vino, a ni čokolada, nemaju nikakve veze sa zdravljem srca, na žalost svih kojima je ta teorija bila draga

Crno vino ipak ne štiti srce
Crno vino ipak ne štiti srce (DeviantArt)
Više o

antioksidans

,

crno vino

,

srčane bolesti

,

tamna čokolada

,

rezervatol

Crno vino i tamna čokolada već se odavno proglašavaju izuzetno zdravim zbog rezervatola, spoja koji bi trebao biti izuzetno snažan antioksidans koji štiti srce. No, na žalost svih ljubitelja ovih namirnica kojima je upravo zdravlje bilo sjajan izgovor za konzumaciju, znanstvenici to nisu uspjeli dokazati.

Devet godina znanstvenici sa Johns Hopkins School of Medicine pratili su 800 talijanskih seljaka koji su redovito konzumirali namirnice pune rezervatola, i na kraju su došli do zaključka da on ni na koji način ne utječe na srčane bolesti.

Do sada je provedeno nekoliko istraživanja utjecaja rezervatola na zdravlje i pokazalo se da je stvarno učinkovit u prevenciji nekih bolesti, no u tim su istraživanjima korištene količine rezervatola koje jednostavno nije moguće unijeti u tijelo prehranom.

Tako je, nažalost, jedan popularni mit raskrinkan i otišao u legendu, pa će ljubitelji crnog vina i čokolade morati pronaći drugu izliku za uživanje u omiljenim okusima.

No, i dalje ostaje misterija zašto Francuzi, poznati ljubitelji crnog vina imaju puno manji postotak oboljelih od srčanih bolesti od drugih.

14.05.2014. 09:03:00
Novi komentar
nužno
nužno