« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Što bi trebali jesti sirovo?

Postoje neke namirnice koje se trebaju jesti sirove zato što su u takvom obliku bitno, bitno zdravije nego nakon što se prerade

Recimo, krastavac...
Recimo, krastavac... (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

namirnice

Kad razmišljamo o sirovoj hrani, većina ljudi misli da su to neke grozne stvari... no, zapravo, puno toga jedemo sirovo i ne razmišljamo o tome.

Ipak, neke namirnice nemoguće je jesti sirove, dok postoje one koje termičkom obradom gube svoju hranjivost, vitamine i minerale. Znate li koje su namirnice iznimno zdrave kada se jedu sirove?

Evo popisa:

Brokula - brokula se ubraja među najzdravije povrće, osobito ako se jede sirova. Ipak, ako vam to ne zvuči primamljivo, ubacite je na minutu do dvije u vruću vodu i kratko prokuhajte te ocijedite.

Cikla - cikla je hranjiva i obiluje folatom, važnim za razvoj mozga.

Češnjak - ako ga jedete sirovog, češnjak vas hrani svojstvima važnima za borbu protiv raka.

Krastavci - dok će neki od svježih krastavaca napraviti varivo, njih je ipak bolje jesti sirove. Mogu biti dio salata, niskokalorična užina ili dodatak humusu.

Luk - ako volite luk, imamo odličnu vijest. U sirovom luku nalaze se kemikalije koje mogu prevenirati rak pluća i prostate.

Mrkva - u usporedbi s kuhanom mrkvom, sirova je puno hranjivija.

Špinat - špinat je bogat vitaminima C i E, vlaknima, enzimima i aminokiselinama. Najbolje ga je konzumirati sirovog jer kuhanjem gubi okus i aminokiseline.

Rajčica - konzumiranje sirove rajčice može odgoditi mnoge bolesti, od dijabetesa do bubrežnih kamenaca.

Dakle, izgleda da jedemo puno sirove hrane ;)

08.06.2023. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.06.2023. 17:26
    povrce je zakon
  2. avatar
    armando
    08.06.2023. 17:26
    povrce je zakon
Novi komentar
nužno
nužno