« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
ZDRAVO TIJELO ...

Sportaši žive skoro tri godine dulje

To je dostižno i običnim ljudima kojima se preporučuje minimum od 150 minuta bavljenja sportom tjedno za bolje zdravlje i duži život

Čak je i lagana dnevna rekreacija ljekovita
Čak je i lagana dnevna rekreacija ljekovita (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

vježbanje

,

sport

,

duži život

Vježbanje je jedna od stvari na koju najčešće zaboravljamo, a upravo nam ona donosi najviše koristi u životu. Poznato je da je već i 20 minuta hoda dnevno odlična vježba kojom možemo održavati zdravlje, a sada je istraživanje objavljeno u renomiranom British Medical Journal pokazalo da sportaši prosječno žive 2.8 godina dulje.

Najduži život imaju sportaši koji se bave nekontaktnim sportovima, kao što su primjerice tenis ili biciklizam, pa znanstvenici preporučuju i običnim ljudima malo više vježbanja kako bi imali duži i zdraviji život.

Istraživanje je provedeno na preko 25 tisuća sportaša koji su sudjelovali na Olimpjskim igrama, a znakovito je da su boksači po životnom vijeku bili najbliži običnim ljudima.

Naravno, u istraživanju su posvetili pažnju i ostalim faktorima osim bavljenja sportom kao što su genetski faktori, stil života i imovinsko stanje.

No, to je dostižno i običnim ljudima kojima se preporučuje minimum od 150 minuta bavljenja sportom tjedno za bolje zdravlje i duži život.

16.12.2012. 12:52:00
Novi komentar
nužno
nužno