« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

Spol određuje učinkovitost tjelovježbe

Tjelovježba može sniziti razine lošeg i povećati razine dobrog kolesterola, no samo ako ste žena, za muškarce prvi dio ne vrijedi

Muškarci i žene različito reagiraju na vježbanje
Muškarci i žene različito reagiraju na vježbanje (Arhiva)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

kolesterol

,

izdržljivost

,

sok od cikle

Vježbanje je nužno za zdravlje, a istraživanje je pokazalo da je tjedno dodavanje pola sata tjelovježbe umjerenog intenziteta povezano s povećanjem koncentracije dobrog kolesterola (HDL).

Istovremeno je dolazilo do smanjenja prisutnosti triglicerida u krvi, dodaju istraživači s University of North Carolina.

Ipak, samo je kod žena uočeno da ova količina i intenzitet tjelovježbe uzrokuju smanjenje koncentracije lošeg kolesterola (LDL), odgovornog za stvaranje opasnih naslaga na stjenkama krvnih žila.

Istraživači vjeruju da su uzrok tome hormonalne razlike među spolovima.

Bez obzira na to, tjelovježba je izuzetno korisna za oba spola, a ako želite izvući maksimum iz svoje muke, trebate biti što izdržljiviji tijekom vježbanja, u čemu će vam pomoći sok od cikle.

Naime, nitrati prisutni u cikli dovode do smanjenja potrošnje kisika u sklopu tjelesnih napora te su stoga povezani s manjim gomilanjem umora pri vježbanju.

Rezultati pokazuju kako je pozitivan utjecaj dnevnog unosa pola litre soka cikle izraženiji od onog kojeg je moguće postići redovitom tjelovježbom.

Ranija istraživanja su već pokazala kako ciklin sok može dovesti do snižavanja krvnog tlaka, pa je krajnje vrijeme da počnete pripremati ovaj eliksir zdravlja i snage.

27.11.2015. 17:56:00
Novi komentar
nužno
nužno