« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana
SAVJETI

Snizite visok tlak prirodnim metodama

Hipertenzija ili povišeni tlak je često skrivena bolest, no upravo zato i vrlo, vrlo ubojita...

Mjerite ga češće...
Mjerite ga češće... (Arhiva)
Više o

namirnice

,

povrće

,

visok tlak

,

tlak

Da vas pitamo nešto - koliko često mjerite tlak? Naravno, ne možete znati da imate tu bolest dok ne izmjerite tlak ili dok vam visoki tlak ne počne štetiti vašim organima.

S obzirom na to da hrana igra veliku ulogu u održavanju našeg organizma zdravim, neke vrste povrća mogu imati dobar utjecaj na regulaciju visokog tlaka.

Brokula - nrokula je krcata sulforafanom - protuupalni spoj, i kalijem, koji oboje snizuju krvni tlak. Brokula je poznata po tome da se kuha na pari, ali možete je skuhati na običannačin, ispeći ili dinstati - brojni su načini na koje možete uživati u ovom zdravom povrću.

Cikla - osim što dodaju ugodnu boju bilo kojoj salati, cikla je "elektrana" nitrata, koji pomaže u opuštanju krvnih žila i  poboljšanju protoka krvi.

Češnjak - alicin, spojn pronađen u češnjaku, je povezan sa snižavanjem krvnog tlaka. Sirovi, kuhani, pečeni, mljeveni...brojni načini na koje možete konzumirati ovo svestrano povrće.

Kelj - kalij, antioksidansi i vitamin K u kelju potiču pravilnu cirkulaciju krvi.

Mrkva - mrkve su krcate beta karotenom i vlaknima,  a zdravlju srca pridonose održavajući optimalan krvni tlak. Sirove ili kuhane, mrkve jelima dodaju hrskavost, istovremeno pazeći an vaše srce.

Rajčice - rajčice nisu samo nadjev za pizzu, one su također bogate likopenom - snažni antioksidans koji je povezan s nižim krvnim tlakom.

Špinat - krcat kalijem, magnezijem i folatima, špinat je je zeleni div u borbi s hipertenzijom. Možete ga pirjati, dodati u smoothie ili dodati ga u salatu, ali svakako ga imajte u blizini.

Evo. svo povrće koje trebate je dostupno, samo treba malo raditi na sebi...

18.11.2023. 17:00:00
Novi komentar
nužno
nužno