« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana
STVARNO?

Radite trbušnjake? Ne treba vam to...

Žene često imaju više tjelesne masti zbog specifičnih rezervi koje se koriste u trudnoći i tijekom dojenja i često će najlakše gubiti masno tkivo s listova, ruku i lica, dok salo na bokovima, bedrima ili stražnjici može ostati nepromijenjeno

Možda vam ne trebaju?
Možda vam ne trebaju? (Arhiva)
Više o

hrana

,

vježbanje

,

trbušnjaci

Trbušnjaci su pakleni, no zapravo bi možda trebali odustati od njih, kaže jedan stručnjak. Naime, dr. Nick Fuller, istraživač pretilosti na Sveučilištu u Sydneyju, tvrdi da su vježbe koje ciljaju na određene skupine masnog tkiva potpuno beskorisne.

Pišući za The Conversation, dr. Fuller je pojasnio da znanost, genetika, spol i dob određuju kako tijelo skladišti i sagorijeva masti.

"Ako je vaša mama sklona nakupljanju sala u licu, velika je vjerojatnost da ćete i vi biti", napisao je.

Spol također igra ulogu. Žene često imaju više tjelesne masti zbog specifičnih rezervi koje se koriste u trudnoći i tijekom dojenja i često će najlakše gubiti masno tkivo s listova, ruku i lica, dok salo na bokovima, bedrima ili stražnjici može ostati nepromijenjeno.

"Proces starenja pokreće promjene u mišićnoj masi, metabolizmu i razinama hormona, što može utjecati na to gdje i koliko brzo se gubi masnoća", dodao je Fuller.

Dr. Fuller kaže da je mršavljenje najizazovnije za žene u postmenopauzi i sredovječne muškarce jer se tada visceralna masnoća pohranjuje oko središnjeg dijela tijela.

"Umjesto da se oslanjate na čarobne pilule za skidanje kilograma, promijenite način života. Spavajte, promijenite prehranu i vježbajte. Odaberite dosljednu tjelesnu aktivnost za izgradnju mišića i poticanje metabolizma.

"Gubitak sala samo na određenom dijelu tijela je mit. Ne možemo kontrolirati gdje tijelo gubi masnoću, ali možemo postići određene rezultate kada ciljamo na ukupni gubitak masnoće", napomenuo je.

Stoga, ako ih radite, a koristi nema - okrenite se drugim stvarima...

04.11.2023. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno