« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina
PREVENCIJA

Proteinima protiv moždanog udara

Prehrana s visokim udjelom proteina životinjskog podrijetla je u istraživanju kineskih znanstvenika povezana s 20% manjim rizikom za moždani udar

Ribe sadrže odlične proteine
Ribe sadrže odlične proteine (Shutterstock)
Više o

moždani udar

,

riba

,

proteini

Riba ima mnoge blagodati za organizam, no tajna nije samo u omega-3 masnim kiselinama, nego i u protenima, kažu istraživači sa sveučilišta u Nankingu koji dodaju kako je najizraženiji pozitivan učinak glede prevencije moždanog udara imala konzumacija proteina ribljeg podrijetla.

U prosjeku je svako povećanje prosječnog dnevnog unosa proteina za 20 grama bilo moguće povezati s dodatnim 26%-tnim smanjenjem rizika za moždani udar.

Istraživači su izračunali i kako bi povećanje dnevnog unosa proteina na globalnoj razini dovelo do smanjivanja broja osoba preminulih od moždanog udara za 1,4 milijuna godišnje.

Unos proteina je u ranijim studijama već povezan s manjim rizikom za aterosklerozu, povišenje krvnog tlaka i dijabetes.

17.06.2014. 14:36:10
Novi komentar
nužno
nužno