« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
MLJAC

Odličan i zdrav doručak s jajima i...

Jaja su, do sada smo to već naučili, dobra za nas i zapravo su jedan od boljih mogućih doručaka... a ako dodamo još jednu namirnicu, mršavljenje može početi ;)

Ima raznih kombinacija ;)
Ima raznih kombinacija ;) (Arhiva)
Više o

doručak

,

mršavljenje

,

jaja

,

špinat

Jaja su odlična hrana, štoviše, genijalan doručak... no, ne treba ih raditi sama, već dodati neke stvari kako bi se lakše skinuli kilogrami viška... koji će nakon ovih blagdana biti stvaran problem.

Stoga, ako želite dobru hranu - ubacite i špinat.

Špinat je, naime, prepun hranjivih sastojaka koje potiču mršavljenje i može se lako dodati mnogim receptima, pogotovo jajima. Sadržaj vlakana u špinatu može vam pomoći da duže ostanete siti, što može spriječiti prejedanje tijekom dana. Osim toga, špinat jajima dodaje važne antioksidanse koji smanjuju upalu u tijelu koja bi mogla spriječiti gubitak težine.

Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptid YY), koji smanjuje apetit i potiče sitost. Isto tako, proteini podižu brzinu metabolizma i pomažu vam da zadržite mišićnu masu tijekom mršavljenja. Hrana bogata proteinima, kao što su jaja, ali i riba, nemasno meso i grah, idealna je ako pokušavate skinuti koji kilogram viška oko struka, piše Gloria.hr.

Pokazalo se da je špinat i najbolje povrće za skidanje masnih naslaga s trbuha. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve to je povezano smanjenjem masnog tkiva na trbuhu.

Skidanje sala s trbuha može biti frustrirajuć proces, ali se ne može požuriti. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahtjeva promjenu načina života i navika. Primjerice, uključivanje više vlakana i proteina u ishranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodanog šećera, kao i redovno vježbanje mogu biti odlične opcije za početak.

Dakle - napravite malo drugačija jaja ;)

03.04.2023. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno