« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana
SAVJETI

Napitci za mršavljenje

Ako želite smršaviti, važno je, među ostalim, obratiti pažnju i na pića koja konzumirate.

Finooo
Finooo (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

napitci

,

uspješno mršavljenje

Kava - crna kava bez dodatnog šećera i mlijeka može biti koristan napitak za mršavljenje. Kofein u kavi može ubrzati metabolizam i potaknuti sagorijevanje masti. Osim toga, kava je bogata antioksidansima kao što su klorogenska kiselina i ferulinska kiselina koje pomažu u suzbijanju upale, čime olakšava proces mršavljenja. Važno je napomenuti da dodaci šećera ili mlijeka mogu dodati kalorije vašoj kavi, pa je bolje piti je crnu.

Malina, đumbir, limeta, potpuno prirodna soda - ova domaća gazirana pića pružaju osvježenje s niskim kalorijama. Sastojci poput malina, đumbira i limete ne samo da daju prirodni okus već i pružaju protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv upala povezanih s pretilošću. Maline sadrže fitokemikaliju C3G koja može potaknuti proizvodnju hormona koji potiču metabolizam i smanjuju apetit.

Pića pogodna za crijeva - zdrava crijeva igraju ključnu ulogu u mršavljenju, a pića koja podržavaju njihovo zdravlje mogu biti od pomoći. Ova pića često sadrže prebiotička vlakna koja njeguju dobre bakterije u crijevima. Povećanje prisutnosti dobrih bakterija pomaže u iskorjenjivanju štetnih bakterija i podržava zdravu ravnotežu crijevne mikroflore. Osim što poboljšavaju probavu, ova pića mogu pomoći i u boljem metabolizmu.

Smoothie s proteinima graška - smoothie s proteinima graška izvrstan je izbor za mršavljenje jer sadrži visok udio proteina i vlakana. Proteini graška pomažu u osjećaju sitosti, smanjuju žudnju za grickanjem između obroka i stabiliziraju razinu šećera u krvi. Osim toga, istraživanja su pokazala da proteini graška mogu potaknuti mršavljenje čak i bez kalorijskog ograničenja. Njihova sposobnost izgradnje mišićne mase također podržava brži metabolizam.

Voda s prstohvatom keltske soli - hidratacija je ključna za uspješno mršavljenje, a voda igra ključnu ulogu u svim tjelesnim procesima, uključujući metabolizam. Dodavanje prstohvata keltske soli u vodu može pomoći da se voda bolje apsorbira u stanice, potiče energiju, podržava mišiće i povećava kognitivne funkcije. To također može smanjiti nagone za unosom šećera, što je korisno za održavanje ravnoteže kalorija.

Začinjeni pospješivač metabolizma - ovaj napitak sadrži kajenski papar koji ima svojstvo potiskivanja apetita. To je zbog prisutnosti kapsaicina, tvari koja daje papru ljut okus. Kapsaicin također može blago ubrzati metabolizam, čineći ga korisnim za mršavljenje. Pijenje ovog začinjenog napitka prije obroka može pomoći u kontroli unosa kalorija i učiniti manje slatku hranu zadovoljavajućom za vaša nepca.

Zeleni čaj - zeleni čaj bogat je antioksidansima, uključujući epigalokatehin galat (EGCG), koji je poznat po poticanju sagorijevanja masti i ubrzanju metabolizma. Pijenje zelenog čaja može pomoći u smanjenju kronične upale, koja je često povezana s pretilošću. Osim toga, zeleni čaj nema kalorija, što ga čini izvrsnim napitkom za one koji žele kontrolirati težinu.

Zeleni sok s pulpom - zeleni sok s pulpom je izuzetno hranjiv napitak koji često uključuje sastojke poput kelja, celera, kupusa i špinata. Ono što ga čini posebno korisnim za mršavljenje jest prisutnost pulpe koja sadrži vlakna. Pulpa čini ovaj napitak niskokaloričnim i niskoukaloričnim, a vlakna u njoj pomažu u stvaranju osjećaja sitosti i sprječavaju osjećaj gladi. Također, zeleno povrće bogato je antioksidansima koji pomažu u smanjenju upale, što je ključno za proces mršavljenja.

26.09.2023. 14:31:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.09.2023. 17:15
    zeleni caj mi je naj naj
Novi komentar
nužno
nužno