« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana
SAVJETI

Najgora hrana za našu probavu

Kako unos određenih namirnica može poboljšati zdravlje naše probave, jednako tako joj neke druge mogu naštetiti

Nekima je i ovo problem
Nekima je i ovo problem (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

loša hrana

Kao što jako dobro znamo, hrana koju unosimo u svoj organizam ima iznimno veliku ulogu u održavanju zdravlja naše probave, a samim time i našeg cjelokupnog zdravlja.

Kako objašnjavaju dijetetičari, kako unos određenih namirnica može poboljšati zdravlje naše probave, jednako tako joj neke druge mogu naštetiti. 

Na primjer, neke namirnice mogu izazivati neugodne plinove i grčeve u trbuhu, druge dovesti do problema sa zatvorom, a treće do proljeva. Sve ovisi o količini koju konzumiramo, ali i kako ove štetne namirnice djeluju na probavu.

Upravo zato naglašavaju koje namirnice bi bilo dobro izbjegavati ili barem njihovu konzumaciju svesti na minimum. To podrazumijeva sljedeću hranu tipa, očekivano, brzu i prženu hranu, koja je uvijek previše prerađena.

No, tu se nalaze i neke namirnice koje ne bismo očekivali, kao što je primjerice mlijeko i mliječni proizvod te povrće iz obitelji kupusnjača kao što je cvjetača, brokula, poriluk i ljek, kao i citrusno voće jer ove namirnice mogu napraviti cirkus u vašem organizmu.

Uz to se nalaze i jako začinjene hrane i, za kraj, umjetna sladila. Tako da bi bilo dobro da provjerite jeste li na neku od njih alergični ili nešto slično kad imate problema s njima.

27.09.2023. 08:29:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.09.2023. 09:32
    secer
Novi komentar
nužno
nužno