« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana
SAVJETI

Najbolje voće za regulaciju šećera u krvi

Voće je bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima, no treba razumjeti da ne utječe sve voće jednako na razinu šećera u krvi

Što je najbolje?
Što je najbolje? (Arhiva)
Više o

krv

,

voće

,

regulacija šećera

Neki plodovi su odličan izbor za održavanje stabilnih razina šećera u krvi, posebno ako pazite na unos šećera i pratite svoju prehranu. Evo nekoliko takvih opcija:

Jabuke - iako jabuke sadrže više šećera (19 grama po srednjoj jabuci), njihova vlakna (4,4 grama) pomažu uravnotežiti utjecaj na šećer u krvi. Koža jabuke također sadrži korisne polifenole.

Kivi - ovaj voćni izbor ima relativno malo šećera (6,7 grama u jednom kiviju) i 2,3 grama vlakana. Kivi je također bogat antioksidansima kao što su vitamini C i E.

Kokos - nezaslađene pahuljice kokosa imaju samo 2 grama šećera po unci, ali sadrže 4,6 grama vlakana. Kokos također pruža minerale kao što je mangan i selena koji podržavaju metabolizam glukoze.

Maline - maline sadrže samo 2,7 grama šećera po pola šalice, uz četiri grama vlakana. Imaju niski glikemijski indeks (GI) od 32 i pokazale su se korisnima za smanjenje skokova glukoze nakon obroka i poboljšanje osjetljivosti na inzulin.

Naranče - sadrže umjerenu količinu šećera (12 grama u jednoj srednjoj naranči) i 2,8 grama vlakana. Naranče također sadrže flavonoidne spojeve koji podržavaju metabolizam glukoze i lipida te smanjuju upalu.

26.09.2023. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.09.2023. 13:25
    Narance kivi super
Novi komentar
nužno
nužno