« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Namirnice za mladenački izgled

Umjesto da trošite gomile novaca na skupe kremice, bolje bi bilo kad biste ovim namirnicama pronašli stalno mjesto na svom jelovniku

Mladolik izgled dolazi iz tanjura
Mladolik izgled dolazi iz tanjura (Arhiva)
Više o

hrana

,

kivi

,

bundeva

,

šipak

,

namirnice

,

brokula

,

pomlađivanje

,

avokado

,

bobičasto voće

,

rajčice

,

mladolikost

,

pomlađivanje kože

Mladost i ljepota ne nalaze se u tubama skupih krema već u tanjuru, tvrde stručnjaci i preporučuju korištenje ovih namirnica kao saveznika u borbi protiv starenja.

Avokado - kalij je sjajan za hidrataciju kože, glutation je antioksidans koji se bori protiv starenja, a jednako dobro djeluju i vitamini B i E.

Bobičasto voće - prepuno antioksidansa i vitamina C, pravo malo čudo ljepote upakirano u male bobice.

Brokula - također puna vitamina C, a uz to ima i vitamin B6 i E, kao i koenzim Q10 koji sprječava djelovanje slobodnih radikala.

Bundeva - beta karoten održava zdravlje kože i kose, a uz to povećava proizvodnju melanina koji štiti kožu od štetnih UV zraka. Uz to puna je niacina, kalija i vitamina A i C, redom sjajnih saveznika u borbi protiv bora.

Crvena paprika - jača imunitet, a visok udio vitamina C odlično djeluje na kožu, sprječava razvoj raka.

Kivi - vitamin C i antioksidansi čine ovo voće jednim od najboljih lijekova protiv starenja kože.

Lubenica - prepuna antioksidansa, minerala i vitamina pomaže koži održati svjež izgled i sprječava nastanak bora.

Rajčica - glavni adut je likopen, antioksidans koji štiti kožu od sunca, ograničava proizvodnju enzima koji razgrađuju kolagen i tako čini kožu čvršćom i bez bora.

Šipak - izvor mladosti koji potiče proizvodnju kolagena, spoja koji koži daje elastičnost, a uz to je pun fosfora, riboflavina i vitamina koji usporavaju starenje kože.

Špinat - impresivno snažan u borbi protiv starenja zbog visokog udjela vitamina A, C E i K, folne kiseline, kalija, kalcija, magnezija i željeza. Prava riznica zdravlja.

02.08.2015. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno