« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana
SAVJETI

Namirnice koje trebaju jesti žene 40+

Odabirom namirnica s niskim glikemijskim indeksom, pojedinci mogu bolje kontrolirati svoju težinu i smanjiti rizik od razvoja dijabetesa

Između ostalog i ovo...
Između ostalog i ovo... (Arhiva)
Više o

žene

,

namirnice

,

godine

,

40+

Tek toliko da znate, namirnice s niskim glikemijskim indeksom igraju ključnu ulogu u mršavljenju i prevenciji dijabetesa zbog utjecaja na razinu šećera u krvi. Ta se hrana sporo probavlja i apsorbira, što dovodi do postupnog porasta razine glukoze u krvi i promicanja održive razine energije.

Odabirom namirnica s niskim glikemijskim indeksom, pojedinci mogu bolje kontrolirati svoju težinu i smanjiti rizik od razvoja dijabetesa. Liječnik, dr. Ralph Waldo, i liječnica nutricionistica, dr. Akanksha Kulkarni, izdvojili su devet najboljih namirnica koje bi žene starije od 40 godina trebale češće jesti.

Bobičasto voće - bobičasto voće ima relativno malo kalorija i prirodnih šećera u usporedbi s mnogim drugim vrstama voća. Odabir bobičastog voća kao opcije za međuobrok ili desert može zadovoljiti želju za slatkim bez uzrokovanja značajnih skokova šećera u krvi ili dodavanja viška kalorija.

Breskve - breskve su dobar izvor dijetalnih vlakana, osobito kada se jedu s korom. Vlakna potiču osjećaj sitosti, održavaju osjećaj sitosti dulje vrijeme i smanjuju ukupni unos kalorija. To može podržati mršavljenje tako što pomaže kontrolirati veličinu porcija i izbjegavati pretjerano grickanje, prenosi She Finds.

Grejp - grejp sadrži puno vode, što može pomoći da ostanete hidrirani i podržati pravilne tjelesne funkcije. Održavanje hidracije važno je za kontrolu težine i smanjenje rizika od inzulinske rezistencije. 

Kruške - kruške su bogate dijetalnim vlaknima, osobito topivim vlaknima poput pektina. Iako kruške sadrže prirodne šećere, relativno su niskokalorične u usporedbi s slatkim grickalicama i desertima.

Orašasti plodovi - orašasti plodovi su bogati esencijalnim hranjivim tvarima, poput vitamina E i B, magnezija, kalija, kalcija i antioksidansa. Ove hranjive tvari podržavaju cjelokupno zdravlje, metabolizam i osjetljivost na inzulin, što je ključno za prevenciju dijabetesa i održavanje zdrave težine.

Šljive - šljive su bogate antioksidansima, vitaminima C i K te mineralima poput kalija i magnezija. Ove hranjive tvari podržavaju cjelokupno zdravlje, metabolizam i osjetljivost na inzulin, što su važni čimbenici u prevenciji dijabetesa i održavanju zdrave težine.

Dakle, sad sve znate, pa krenite na novu dijetu ;)

29.06.2024. 12:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.06.2024. 18:14
    Breskve su zdrave
Novi komentar
nužno
nužno