« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PREPORUKA

Namirnice koje najbolje uništavaju masnoće

Mnoge se namirnice proglašavaju superhranom, no dvije od njih najbolje tope masnoće, što je u ovo doba godine najvažnije

Ljute papričice su naročito učinkovite
Ljute papričice su naročito učinkovite (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

masnoće

,

namirnice

,

topljenje masnoća

Masnoće nisu toliko opasne za naše zdravlje kao što se mislilo, jer bez ugljikohidrata ne mogu napraviti toliko zla, no svejedno ih je potrebno ukloniti iz tijela kako ne bismo postali pretili. Najbolji način, uz vježbanje, je konzumacija određenih namirnica koje stvaraju uvjete za proces otapanja masnoća.

Dvije glavne pržilice masnoća su, vjerovali ili ne, ljute papričice i zeleni čaj, koje bi svakako trebali uključiti u svoju prehranu. Ljute papričice sadrže capsaicin koji im daje ljutinu, a njegova je uloga oksidacija masnoća, tako da bi bilo dobro za vašu liniju kad biste ih uspjeli što češće ukomponirati u obroke kao prilog.

Drugi glavni pomoćnik u topljenju masnoća je zeleni čaj čiji glavni antioksidans, polifenol epigalocatehin pojačava otapanje masnoća kad je kombinaciji s kofeinom, kojeg također ima u zelenom čaju.

Nakon što uspijete iskombinirati ljute papričice i zeleni čaj u svoju prehranu, dodajte i brokulu koja, istini za volju, ne ubrzava metabolizam, no ima vrlo malo kalorija koje sadrže sporo probavljive ugljikohidrate, vlakna i fitokemikalije koje će produžiti osjećaj sitosti i na taj vam način omogućiti gubitak kilograma. 

A kad već morate jesti nešto puno masnoća, pokušajte kao prilog obavezno imati avokado ili masline koji su bogati nezasićenom masnim kiselinama i pomažu pri probavljanju masnoća.

13.04.2013. 10:42:00
Novi komentar
nužno
nužno