« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ETO

Koliko kalorija trebate srezati da bi smršavili?

Dnevno trebate potrošiti 500 kalorija više nego što ste ih unijeli i u tjedan dana ćete izgubiti jedan do dva kilograma, savjetuju nutricionisti

Dnevno treba srezati 500 kalorija
Dnevno treba srezati 500 kalorija (Arhiva)
Više o

dijeta

,

kalorije

,

mršavljenje

,

ljetna dijeta

Mršavljenje pred odlazak na godišnji odmor muči sve one koji su već isprobali kupaći kostim i imali problema s ulaskom u njega, pa se traže dijete koje će na brzaka dotjerati liniju. 

No, nije to baš tako jednostavno, to bar svatko zna, a nutricionisti imaju savjet koji vam se možda i neće pretjerano svidjeti - trebate potrošiti 500 kalorija više nego što ste ih unijeli u danu i za tjedan dana ćete izgubiti jedan do dva kilograma.

To su pretpostavke zdravog mršavljenja koje bi trebalo vašu liniju dotjerati u red, a nakon toga je i održavati, što je ponekad puno teži zadatak. 

Znači, u prehranu treba uvrstiti namirnice pune vlakana koje će nas održati sitim u dužem vremenskom periodu, a bez vježbanja neće biti dobrih rezultata. Ograničite unos škroba i soli, jer ćete na taj način izgubiti višak vode iz tijela.

Uz takve restrikcije u prehrani, sat vremena vježbanja dnevno bit će dovoljno da osigura gubitak do dva kilograma u tjedan dana.

Ne zvuči lako, znamo, ali ako se priviknete na novi režim prehrane i vježbanje postane vaša dnevna rutina, problemi s kilogramima su zauvijek prošli ...

25.06.2015. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno