objavljeno 25.06.2015. 14:01:00
ETO

Koliko kalorija trebate srezati da bi smršavili?

Dnevno trebate potrošiti 500 kalorija više nego što ste ih unijeli i u tjedan dana ćete izgubiti jedan do dva kilograma, savjetuju nutricionisti

Dnevno treba srezati 500 kalorija
Dnevno treba srezati 500 kalorija (Arhiva)

Mršavljenje pred odlazak na godišnji odmor muči sve one koji su već isprobali kupaći kostim i imali problema s ulaskom u njega, pa se traže dijete koje će na brzaka dotjerati liniju. 

No, nije to baš tako jednostavno, to bar svatko zna, a nutricionisti imaju savjet koji vam se možda i neće pretjerano svidjeti - trebate potrošiti 500 kalorija više nego što ste ih unijeli u danu i za tjedan dana ćete izgubiti jedan do dva kilograma.

To su pretpostavke zdravog mršavljenja koje bi trebalo vašu liniju dotjerati u red, a nakon toga je i održavati, što je ponekad puno teži zadatak. 

Znači, u prehranu treba uvrstiti namirnice pune vlakana koje će nas održati sitim u dužem vremenskom periodu, a bez vježbanja neće biti dobrih rezultata. Ograničite unos škroba i soli, jer ćete na taj način izgubiti višak vode iz tijela.

Uz takve restrikcije u prehrani, sat vremena vježbanja dnevno bit će dovoljno da osigura gubitak do dva kilograma u tjedan dana.

Ne zvuči lako, znamo, ali ako se priviknete na novi režim prehrane i vježbanje postane vaša dnevna rutina, problemi s kilogramima su zauvijek prošli ...

25.06.2015. 14:01:00
http://m.metro-portal.hr/koliko-kalorija-trebate-srezati-da-bi-smrsavili/92535/