« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
SAVJETI

Kako se pravilno sprema voće i povrće

Blagdansko doba nosi i pune smočnice i hladnjake, no kako nije svejedno što ćete staviti jedno kraj drugoga, evo par korisnih savjeta

Evo kako organizirati zalihe
Evo kako organizirati zalihe (Shutterstock)
Više o

voće

,

savjeti

,

povrće

,

spremanje

,

kvarenje

Spremanje voća i povrća nije tako jednostavno kao što se misli, jer dobro znamo da se jabuke moraju držati odvojeno od drugog voća zbog osjetljivosti, ali i da jedna trula jabuka može "zaraziti" cijelu košaru ili vreću.

Zanimljivo je da jabuka u sazrijevanju može uništiti "brdo" lubenica ako su skladištene na istom mjestu. No, jabuka nije jedina koja radi štetu drugom voću.

U tu opasnu grupu još spadaju kruške, kajsije, breskve, šljive, banane, kivi i mango. Sve navedeno voće ispušta visoku koncentraciju etilena i time utječe na boju i sočnost, a u konačnici i na kvalitetu voća u njihovoj blizini, piše Daily Mail.

Što se povrća tiče, na etilen su osjetljivi krumpir, grašak, zelena salata, mrkva, šparoge i brokula.

Krumpir je posebno osjetljiv pa njega treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu, daleko od svog voća i štetnog povrća kako bi se spriječilo njegovo klijanje.

Kada je u pitanju propadanje, najotporniji plodovi su višnje i borovnice.

Eto, sada možete organizirati svoj hladnjak kako treba ....

17.12.2016. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno