« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

4 načina da odmorite mozak

Kraj godine obično je vrijeme kad svodimo račune, no jednako tako trebao bi poslužiti i za odmaranje mozga koji se sigurno usijao barem nekoliko puta kroz godinu

I mozgu treba odmor
I mozgu treba odmor (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

mozak

,

odmor

,

šetnja

Mozak se treba odmarati baš kao i tijelo, a kako se tijekom spavanja upravo on intenzivno koristi, postoje drugi načini na koje to trebate napraviti. Naime, svjež i odmoran mozak jedan je od preduvjeta zdravog života, pa evo par savjeta:

Budite kreativni - radite stvari koje nisu rutinske, izađite iz svakodnevne rutine i pogledajte stvari iz drugog kuta. Volite li čitati krimiće, pokušajte promijeniti žanr ili pak skuhajte nešto novo što još niste probali, bez recepta!

Izađite u prirodu - dokazano je kako čovjek puno više i bolje pamti dok hoda prirodom nego, primjerice šoping centrom. Boravak u prirodi poboljšava raspoloženje i povećava količinu vitamina D koji je tijelu prijeko potreban.

Naspavajte se - kako bi na radnom mjestu izdržali osam sati radnog vremena potrebno vam je barem nekoliko satii zdravog i dubokog sna. Spavate li kvalitetno i redovito, na dobrom ste putu da spriječite bolesti srca i ojačate svoj imunološki sustav.

Prošećite - samo 20 do 30 minuta šetnje je dovoljno da se vaš mozak odmori. Barem jednom dnevno prošećite do trgovine ili prijatelja, jer to će i obnoviti moždane stanice i osvježiti vaš mozak.

18.12.2016. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno