« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Kako karakter utječe na debljanje

Vaša osobnost jasno otkriva koliku imate sklonost debljanju, kao i koliko vam je lako ili teško izgubiti višak kilograma

Karakter otkriva koliko ste čvrsti
Karakter otkriva koliko ste čvrsti (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

osobnost

,

debljanje

,

karakter

,

skidanje kilograma

Karakter osobe ima značajan utjecaj na sklonost debljanju ili mršavljenju, pokazalo je istraživanje koje je proveo Američki nacionalni institu za proučavanje ponašanja, a takav je učinak vezan za neke osobine poput pouzdanosti, impulzivnosti, dosljednosti ili agresivnosti.

Naše osobine utječu na donošenje životnih odluka, a to se ne odnosi samo na velike odluke, nego i na način kako se odnosimo prema hrani.

>> Kako karakter utječe na debljinu >>

Tako, recimo, impulzivne osobe karateriziraju stalne promjene raspoloženja i nagle reakcije, pa kako teško zadovoljavaju apetite koje imaju u životu, tako im je i mršavljenje težak zadatak - teško odolijevaju bilo kojoj napasti tipa ukusnog kolača.

Odgovorne osobe su dosljedne, a upravo je to karakteristika koju treba imati kako bi se uspješno podvrgnuli nekom dijetnom režimu i vježbanju, ključevima skidanja viška kilograma. 

>> Što omiljena hrana govori o vašem karakteru >>

Otvorene osobe žive dinamično, no i stresno, tako da su sklone obrocima na brzaka, s nogu i brzoj hrani, kao i prejedanju. Bez obzira na spremnost prihvaćanja novih izazova, ovakvim je osobama teško skinuti kilograme.

Povučene osobe nisu sklone naglim reakcijama, a to se najbolje ogleda i u njihovom načinu prehrane koji je promišljen i uglavnom kvalitetan. Ako i dobiju višak kilograma, strpljenje koje imaju pomoći će im da ih ubrzo izgube.

Vrlo emotivne osobe sklone su promjenama raspoloženja, a to za sobom povlači emotivno prejedanje koje vodi debljanju. Kako ih bilo koja negativna emocija odmah povlači prema hladnjaku, vrlo teško gube kilograme.

07.03.2015. 16:16:00
Novi komentar
nužno
nužno