« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
TRIKOVI

Kako jednostavno ubrzati metabolizam

Spor metabolizam jedan je od glavnih krivaca za višak kilograma, a ovim jednostavnim trikovima možete ga natjerati da radi punom brzinom

Fini zeleni shake ubrzat će metabolizam
Fini zeleni shake ubrzat će metabolizam (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

čaša vode

,

povrće

,

spori metabolizam

,

shake

,

obroci

,

ubrzavanje metabolizma

Metabolizam je jedan od glavnih krivaca za višak kilograma, a nezdrava hrana i sjedilački način života usporavaju ga toliko da se kilogrami jednostavno lijepe za nas. No, s par jednostavnih trikova moguće ga je vratiti u punu brzinu i početi gubiti kilograme i bez dijete.

>> Hrana koja snažno ubrzava metabolizam >>

Za početak, svako jutro neka vam prva stvar koju stavite u usta bude čaša mlake vode s pola iscijeđenog limuna. Tijelo ćete hidrirati nakon sna, limun će pomoći izbaciti toksine i pomoći će metabolizmu da se probudi. Tijekom dana popijte oko dvije litre vode i tijelo će vam biti zahvalno. 

>> Što sve usporava metabolizam >>

Nakon toga dobro je napraviti kratak i intenzivan trening koji će razdrmati cijelo tijelo, ubrzati metabolizam i sagoriti masnoće.

Doručak neka bude fini zeleni smoothie ili shake koji mora biti uravnotežen, s dovoljno proteina i zdravih ugljikohidrata, kao i masnoća. To će vam dati dovoljno energije do ručka, a i pokrenuti metabolizam.

Recept za jutarnji zeleni shake:

- šaka špinata ili blitve
- jedna banana
- pola naranče
- desetak badema
- žlica sjemenki ili proteina konoplje
- 2 dl jogurta

Sve ubacite u blender i dobro izmiješajte.

>> Kako ubrzati metabolizam i gubiti kilograme >>

Neka vaši obroci budu manji i balansirani, jer će vam zdrava prehrana održavati metabolizam aktivnim tijekom dana, imat ćete dovoljno energije i neće vam padati na pamet grickalice između obroka. 

Obavezno dodajte povrće u svaki obrok, jer ono ima malo kalorija, uz obilje enzima, minerala i vitamina kao i vlakana koja će izbaciti toksine iz organizma. Večera neka bude lagana i osvježavajuća, da vam ne preoptereti probavu tijekom noći.

19.06.2014. 11:37:00
Novi komentar
nužno
nužno