objavljeno 19.06.2014. 11:37:00
TRIKOVI

Kako jednostavno ubrzati metabolizam

Spor metabolizam jedan je od glavnih krivaca za višak kilograma, a ovim jednostavnim trikovima možete ga natjerati da radi punom brzinom

Fini zeleni shake ubrzat će metabolizam
Fini zeleni shake ubrzat će metabolizam (Arhiva)

Metabolizam je jedan od glavnih krivaca za višak kilograma, a nezdrava hrana i sjedilački način života usporavaju ga toliko da se kilogrami jednostavno lijepe za nas. No, s par jednostavnih trikova moguće ga je vratiti u punu brzinu i početi gubiti kilograme i bez dijete.

>> Hrana koja snažno ubrzava metabolizam >>

Za početak, svako jutro neka vam prva stvar koju stavite u usta bude čaša mlake vode s pola iscijeđenog limuna. Tijelo ćete hidrirati nakon sna, limun će pomoći izbaciti toksine i pomoći će metabolizmu da se probudi. Tijekom dana popijte oko dvije litre vode i tijelo će vam biti zahvalno. 

>> Što sve usporava metabolizam >>

Nakon toga dobro je napraviti kratak i intenzivan trening koji će razdrmati cijelo tijelo, ubrzati metabolizam i sagoriti masnoće.

Doručak neka bude fini zeleni smoothie ili shake koji mora biti uravnotežen, s dovoljno proteina i zdravih ugljikohidrata, kao i masnoća. To će vam dati dovoljno energije do ručka, a i pokrenuti metabolizam.

Recept za jutarnji zeleni shake:

- šaka špinata ili blitve
- jedna banana
- pola naranče
- desetak badema
- žlica sjemenki ili proteina konoplje
- 2 dl jogurta

Sve ubacite u blender i dobro izmiješajte.

>> Kako ubrzati metabolizam i gubiti kilograme >>

Neka vaši obroci budu manji i balansirani, jer će vam zdrava prehrana održavati metabolizam aktivnim tijekom dana, imat ćete dovoljno energije i neće vam padati na pamet grickalice između obroka. 

Obavezno dodajte povrće u svaki obrok, jer ono ima malo kalorija, uz obilje enzima, minerala i vitamina kao i vlakana koja će izbaciti toksine iz organizma. Večera neka bude lagana i osvježavajuća, da vam ne preoptereti probavu tijekom noći.

19.06.2014. 11:37:00
http://m.metro-portal.hr/kako-jednostavno-ubrzati-metabolizam/85698/