« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ČUDNI SAVJETI

Kako doživjeti stotu

Uz sve uobičajene savjete, bilo bi dobro da pokušate i s malo čudnijim, ali učinkovitim

Kako doživjeti stotu s neuobičajenim receptima
Kako doživjeti stotu s neuobičajenim receptima (Arhiva)
Više o

zdrav život

,

dugovječnost

,

recept

,

kurkuma

,

omega 9

Životni vijek se stalno produžava napretkom medicine, no i vi sami možete napraviti podosta po tom pitanju. Savjeta ima mnogo, od nepušenja do vježbanja, preko zdrave hrane, povrća, voća i izbjegavanje masnih obroka, a mi vam dajemo nekoliko savjeta koji spadaju u kategoriju neuobičajenih, ali prilično učinkovitih.

  1. Koristite konac za čišćenje zuba - bolesti zuba mogu biti izravno povezane s upalama i rizikom od srčanih bolesti, stoga redovito perite i čistite zube.

  2. Jedite indijsku hranu - zapravo, koristite začin kurkumu, koja se i inače aktivno koristi kao lijek u istočnjačkoj medicini zbog svojih pozitivnih učinaka u borbi protiv raka, upala i mogućnosti čišćenja jetre, a poznat je i po odličnom učinku sprječavanja pojave artritisa.

  3. Pijte jedan aspirin dnevno - ako ste već imali srčani ili moždani udar, to će vam liječnici ionako preporučiti, a unatoč svim kontroverzama oko dnevnog uzimanja aspirina kao prevencije, znanstveno je istraživanje pokazalo da tako imate 40% manju šansu za dobivanje raka.

  4. Jedite omega-9 masnoće - o omega-3 masnoćama napisane su već i enciklopedije, no ove, manje poznate također igraju vrlo važnu ulogu u sprječavanju moždanog udara i imaju snažne protuupalne moći.

  5. Pazite na kolesterol - ali na drugi način, tj. nemojte dozvoliti da bude prenizak. Nizak kolesterol je izravno povezan sa smrću od srčanih bolesti.

 

14.07.2012. 20:54:45
Novi komentar
nužno
nužno