« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Sreća se može naučiti

Razina serotonina, hormona sreće, ovisi o tome koliko smo ga dobili u djetinjstvu, no mi možemo dodati još 50%

Možete naučiti biti sretni
Možete naučiti biti sretni (FreeDigitalPhotos)
Više o

sreća

,

smijeh

,

serotonin

,

osjećaj sreće

Bolje se roditi bez, jel', nego bez sreće, kaže stara narodna, jer ako imate dovoljno sreće, izrast će vam novi ... Kako narodne poslovice uvijek imaju zrno istine u sebi, tako je i s ovom. Irsko je istraživanje pokazalo da razina hormona sreće, serotonina, ovisi o tome koliko smo ga dobivali u djetinjstvu, no dodatnih 50% potencijala za sreću ovisi o nama samima.

Moguće je naučiti biti sretniji, veseliji i zadovoljniji uz primjenu određenih pravila i mentalnih tehnika koje će vam pomoći u postizanju osjećaja ispunjenosti i unutarnjeg mira. Negativne se misli mogu kontrolirati i potpuno uništiti, a svaka osoba može naučiti biti sretna za 21 dan, koliko je potrebno da se mentalnim vježbama stvori navika u mozgu, a nakon još 63 dana naučeno se može primjeniti u svakodnevnom životu.

Prva stvar je, naravno, redovna dnevna doza smijeha, koji potiče reakcije u mozgu za izlučivanje serotonina i najbolji je prijatelj u borbi protiv napetosti i stresa. Nasmijani se ljudi osjećaju bitno bolje od namrgođenih, a takvim pristupom životu privlače druge osobe i lako sklapaju nova prijateljstva.

Ništa manje važna je briga o drugima, jer sebičnost vam nikad ne može donijeti takav osjećaj sreće kakav možete dobiti pomažući ljudima oko sebe.

Stoga, svako jutro nabacite osmijeh, možete i potražiti pomoć našeg vica dana, pomažite drugima i donesite sreću sebi i okolini.

16.07.2012. 09:05:00
Novi komentar
nužno
nužno