« Žene
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EHH ...

Kada žene počinju stariti

Starenje je proces koji je nezaustavljiv, ma koliko vi novaca potrošili na operacije, botokse i ostala čuda moderne medicine ... no kada to kod žena zapravo počinje?

Sakriti godine nije lako ...
Sakriti godine nije lako ... (Arhiva)
Više o

starenje

,

žene

,

mladolik izgled

,

godine

Starenje je neumitan proces koji se svi u određenom trenutku potrude zaustaviti, no naravno da im ne polazi za rukom (naročito onima koji su u mladosti živjeli vrlo burno). Žene su i tu u neravnopravnom položaju jer se od njih očekuje besprijekoran izgled u skladu s nametnim fotošopiranim standardima ...

Znate li kad zapravo žene počinju vidljivo stariti? Jedno je istraživanje zaključilo da je vrhunac ženske ljepote u 32. godini života, jer se tada najbolje osjećaju u svojoj koži, no kad fizička ljepota počinje blijediti? Tek par godina kasnije, s 35.09 godina.

U toj dobi se jasnije pokazuje opuštena koža, bore i podočnjaci, a svaka probdjevena noć ostavlja vrlo vidljive tragove na licu. Naravno, i to se može usporiti, no jedino u slučaju da se zdrav život počne voditi u mladim danima, usvajajući zdrave navike kretanja, vježbanja i izbjegavanja nezdrave hrane, pušenja i ostalih poroka.

Jedino tako može se ostati mladolik i u kasnijoj dobi bez botoksa i operacija, kažu stručnjaci, no i dalje će se znakovi starenja pokazivati iz jednostavnih fizičkih razloga - mišići postaju slabiji i teže pokretljivi, pogotovo kod osoba koje se i inače malo kreću. Kosti gube kalcij, njihovo tkivo se razrjeđuje, postaju krte i lako se lome, a prijelomi teže zarastaju.

Zglobovi se počinju deformirati, uslijed čega je gipki hod otežan. U nekim slučajevima se zglobovi okoštavaju, naročito na kralježnici koja postaje ukočena, iskrivljena i savijena naprijed

Koža više nije glatka i sjajna kao ranije, postaje malo hrapava, suha i na izloženim mjestima istanjena. Na rukama i gornjim stranama stopala vide se jače istaknute proširene vene. Oko očiju i usana, na čelu i vratu javljaju se bore, kojih prije toga nije bilo ili nisu bile tako izražene. Na licu izbijaju malo-pomalo tamne mrlje, koje su već dobro izražen znak starenja.

Sve u svemu, priroda radi svoje - a ako živite u skladu s njom, starit ćete lijepo i dostojanstveno ...

 

07.08.2016. 14:27:00
Novi komentar
nužno
nužno