« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Kada ručaju oni koji žele smršavjeti?

Prekasno konzumiranje ručka, preciznije poslije 15 sati, rezultira gubitkom manje kilograma

Pravo vrijeme je...
Pravo vrijeme je... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

Ručak

,

vrijeme za obrok

Što jedemo ako želimo smršavjeti gotovo je jednako važno kao i kada jedemo, jer svatko tko je na dijeti trebao bi znati da se obroci trebaju jesti u određeno vrijeme kako bi se kilogrami uspješno izgubili.

To se posebno odnosi na ručak, tradicionalno obrok tijekom kojega unosimo najviše kalorija u danu. Stoga, nije loše znati koje je najgore vrijeme za ručak ako želite smršavjeti.

Španjolska studija provedena na 1200 ispitanika s prekomjernom težinom pokazala je da prekasno konzumiranje ručka, preciznije poslije 15 sati, rezultira gubitkom manje kilograma. Studija je proučavala određeni protein ključan za kretanje i sagorijevanje kalorija kroz tijelo.

Ljudi sa specifičnom varijacijom ovoga proteina izgubili su manje kilograma kada su jeli ručak iza 15 sati u usporedbi s ljudima koji su jeli ručak prije 15 sati. A zbog čega nam ručak može sabotirati mršavljenje?

Znanstvenici objašnjavaju da cirkadijalni ritam u našem tijelu upravlja i osjećajem gladi, baš kao i osjećajem pospanosti.

Metabolizam je individualan mehanizam, a vrijeme konzumiranja hrane u odnosu na cirkadijurni ritam može utjecati na gubitak težine. Cirkadijurni ritam također kontrolira lučenje inzulina u tijelu.

Jedete li u vrijeme kada je tijelo manje osjetljivo na inzulin, masnoće će teže prolaziti kroz tijelo i teže ćete smršavjeti.

Dok vrijeme u koje jedete ručak može utjecati na liniju, znanstvenici nisu pronašli nikakvu razliku u mršavljenju kada su proučavali vrijeme doručka i večere. 

26.08.2019. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno