« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
TRENING UMA I TIJELA

Jogalozofija - joga za sve

Učiteljica joge Jennifer Aniston govori o spoju filozofije i oblikovanja tijela; osmislila je hibridan treninga dostupan svima

Joga
Joga (Free Digital Photos)
Više o

joga

,

Jennifer Aniston

,

vježbanje

,

tijelo

,

Mandy Ingber

,

yogalosophy

,

jogalozofija

Računica je jednostavna: joga + filozofija = jogalozofija

"Ideja je filozofiju joge uključiti u svaki aspekt fizičke aktivnosti", objašnjava Mandy Ingber, osnivačica jogalozofije, hibridnog treninga između klasične joge i vježbi koje oblikuju mišiće. Jogalozofijom je već zarazila Victoriju Beckham i Jennifer Aniston, iako joj je izvorna želja bila osmisliti program za široke mase, pogotovo one ljude koji smatraju da nisu dovoljno fleksibilni ili dobri za jogu.

"Vježbe su jednostavne jer uključuju klasične joga poze i obične vježbe za toniranje koje su većini poznate", kaže Ingber. Ključ uspjeha jogalozofije je upravo u tome da se ni najneiskusniji ne osjećaju preplašeno ili neugodno za vrijeme vježbanja. Dodatna prednost programa je što se postiže zadovoljan osjećaj sagorijevanja koji se tipičan za kardiovaskularan trening.

Um i tijelo

Ingber smatra da kombinacija joge i vježbi za mišiće povećava ukupnu fizičku aktivnost. Povezivanjem tijela s umom se istovremeno oblikuju mišići i smanjuje mentalni stres.

"Umna strana joge odnosi se na postavljanje namjere i davanje značenja svakom obliku vježbanja. Ako želite samo trčati u prirodi, započnite s nekom vrstom posvete. Fokusirajte se na nešto bolje od gubitka kilograma, na primjer, možete se usredotočiti na jedinstven osjećaj života u vašem vlastitom zdravom tijelu. Vježbu posvetite svom tijelu i usmjerite sve misli na tu inicijalnu misao", dodaje trenerica.

Nadalje, Ingber smatra da nam takva filozofija može pomoći i u danima kada se ne možemo natjerati na fizičku aktivnost: "Prisjetite se samo kako ste se dobro osjećali nakon vježbanja, stvorite žudnju za tim zadovoljstvom." Upravo je to temelj jogalozofije - razmišljanje o osjećaju kojeg dobivamo s vježbanjem.

Kreiranje savršenog treninga

Kombinacija joge i kardiovaskularnih pokreta omogućuje optimalno iskorištavanje potencijala koji leže u tijelu. Trčanje je klasičan kardiovaskularni trening, a prije treninga je nužno istezanje mišića. Svijest koju imamo za vrijeme fokusiranog istezanja možemo nastaviti koristiti i za vrijeme trčanja te svaki pokret obavljati svjesno i posvećeno.

Piše: Romina McGuinness, Metro World News
09.12.2010. 09:21:00
Novi komentar
nužno
nužno