« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MALI TRIKOVI

I vi možete imati savršene usne

Muškarci na ženama prvo primijete lijepe i pune usnice

Georgia May Jagger nasljednu osobinu svojeg slavnog oca pretvorila  je u svoju korist
Georgia May Jagger nasljednu osobinu svojeg slavnog oca pretvorila je u svoju korist (Getty Images)
Više o

šminkanje

,

usne

,

usnice

,

sjajilo za usne

,

ruž

Sada je to i službeno. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Manchester koristili su poseban program kako bi pokazali da unutar 10 sekundi od upoznavanja, prosječan muškarac će provesti polovicu vremena gledajući ženine usne.

To naravno nije problem onima s usnama poput Scarlett Johansson ili Angeline Jolie. No što s ženama, a takvih je mnogo, koje nemaju savršeno oblikovane usnice? "Stoljećima su žene ukrašavale svoje usne kako bi ih naglasile. Praksa datira još iz drevnog Egipta, kada se koristila crvena boja kako bi se pojačala privlačnost", objašnjava dr. Geoff Beattie.

"Naše istraživanje je pokazalo kako su crvene usne i privlačnost iznimno povezani, dok je crveni ruž najsnažnija metoda atrakcije te znatno povećava vizualnu fiksaciju." Studija je također otkrila da bez obzira ima li žena tanke ili pune usne, ako nosi ruž posjeduje puno veći stupanj privlačnosti.

Pogledajte kako doći do savršenih usana.

Povucite liniju - ako imate mirnu ruku možete olovkom definirati svoje usnice kako bi izgledale punije. Koristite olovku kako bi ste nježno naglasili liniju usnica lagano iznad vaše prirodne linije, i to u istoj boji usana.

Upotrijebite sjajilo - stavite svjetlo na svoju stranu. Obični ruževi apsorbiraju svjetlo i čine vaše usne manjima nego što jesu. Nanesite malo sjajila i svjetlo će automatski dati impresiju punijih i ljepših usana.

Što s crvenom? - ako vam jarko crvena boja ruža ne paše, probajte prirodno crvenu koja može biti mnogo ugodnija i jednostavnija za nošenje. Svatko može nositi crveni ruž, samo je pitanje pronalaska nijanse koja vam odgovara. Ako se odlučite nositi crveno, zubi vas ne moraju brinuti. Crveni ruž, ili bilo koji jače nijanse, učinit će da poput magije, vaši zubi izgledaju bijelje zbog kontrasta.

Poslužite se optičkom iluzijom - koristite olovu svjetlije boje kako bi ste lagano naglasili Kupidov luk na vašoj gornjoj usnici. Na ovaj način hvatate svjetlo i dajete iluziju da su vaše usne punije. Drugi klasičan trik jest da, nakon što nanesete ruž, dodate kapljicu sjajila u središte donje usne. Ovo također čini usnicu mnogo punijom.

05.12.2010. 22:55:00
Novi komentar
nužno
nužno