« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MLJAC

Jedna jabuka dnevno - obavezan obrok

Liječnici tvrde da konzumacija jedne jabuke dnevno jamči dug i zdrav život

Obavezno jedite jabuke
Obavezno jedite jabuke (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

vitamini

,

koža

,

jabuke

,

bedra

Jabuka je prepuna vitamina i minerala koji jačaju imunitet tijela, a u našim je krajevima dostupna tijekom cijele godine. Osim za jelo, možete je koristiti i na ove kreativne i korisne načine.

Ubrzava zrenje drugog voća - jabuke ispuštaju plin koji će ubrzati proces zrenja voća poput banana, kivija i rajčica. Stavite jednu jabuku ili nekoliko njenih kriški u vrećicu sa zelenim bananama i pustite je da odradi svoj posao, odnosno da tvrdi plodovi postanu mekani i slatki.

Očvršćuje vaša bedra - čudno, ali istinito: stiskanje jabuke učinkovita je vježba koja će očvrsnuti mišiće na bedrima! Položite jabuku između koljena pa ju pokušajte zgnječiti koristeći samo snagu nogu. Ponavljajte ovu vježbu nekoliko puta dnevno po 10 sekundi.

Omekšava grudice smeđeg šećera

Mnogi izbjegavaju upotrebu smeđeg šećera jer se njegovi kristali brzo zalijepe u čvrstu grudu, te ih je teško razdvojiti. Kad se to dogodi odvojite grudu šećera u posebnu vrećicu i s njom stavite krišku jabuke koja će odraditi ovaj težak posao umjesto vas za nekoliko dana.

Proljepšava kožu

Iskoristite hranjive tvari jabuke kako bi koži podarili ljepši izgled. Naribajte jabuku, pomiješajte je s malo smeđeg šećera pa ovim pilingom očistite lice.

Uklanja osjećaj mučnine

Jeste li i vi jedna od osoba koja ne podnosi putovanja zbog mučnine? Sljedeći put kad odlazite na put pojedite jednu zelenu jabuku, koja uklanja taj neugodan osjećaj. Zelene jabuke navodno mogu umanjiti i neke simptome migrene.

Čuva svježinu kruha i kolača

Ako trebate pohraniti kruh ili kolač na nekoliko dana, spremite ih zajedno s kriškom jabuke. Jabuke su odlični ovlaživači koji će produljiti svježinu vaših namirnica.

Osigurava vlažnost pečene purice

Bojite se da ćete isušiti nemasno meso purice tijekom višesatnog pečenja? U njenu unutrašnjost položite polovicu jabuke koja će osigurati sočnost konačnog proizvoda.

Ukrašava dom

Posušite tanke kriške jabuke kao da pripremate zdravi čips, pa umjesto u usta, stavite ih na špagu i njime ukrasite blagdansku jelku.

'Glumi' posudu

Prepolovite jabuku, izdubite njen sadržaj, dobro je operite, pa je iskoristite kao posudu za služenje blagdanskih slastica. Izdubljena jabuka može vam poslužiti i kao stalak za lučice.

Uljepšava miris doma

Ne morate trošiti dodatan novac za sprejeve kojima ćete namirisati dom. Umjesto toga napravite potpuri od dehidriranih jabuka, cimeta, klinčića, korice naranče i drugih blagdanskih začina.

07.05.2016. 09:43:06
Novi komentar
nužno
nužno