« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
MLJAC

Jaja pomažu u mršavljenju

Jaja su jedna od najboljih namirnica koju možete izbrati ako ste na dijeti, vjerovali vi to ili ne

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

jaja

,

skidanje kila

Volite jaja? Vjerujete u "svako jutro jedno jaje"? Nije vam to loša ideja, štoviše, mogli biste se ugodno iznenaditi.

Kilograme je najbolje gubiti kombinacijom kalorijskog deficita i vježbanja, ali jaj mogu prilično pomoći u tome.

Naime, od njih smo dugo siti i to nas može spriječiti u usputnom grickanju između obroka. Samim time unijet ćete manje kalorija.

>> Zašto je dobro jesti jaja >>

Malo ugljikohidrata - ako pokušavate smanjiti unos ugljikohidrata jaja su vam novi najbolji prijatelj. Jedno jaje sadrži manje od 1 grama ugljikohidrata i zbog toga ne uzrokuje nagli rast šećera u krvi.

Jako malo kalorija - jaja su dobra za mršavljenje i jer imaju jako malo kalorija. Veliko jaje ima samo oko 76 kalorija. To znači da za doručak, primjerice, možete pojesti dva velika poširana jaja s tostom od cjelovitih žitarica i unijeti samo 232 kalorije u organizam. To je manj enego što imaju neke energetske pločice.

Pomoć pri uravnoteženju šećera u krvi - jaja mogu pomoći kod balansiranja šećera u krvi, a da pritom ne podižu razinu kolesterola. Kada vam je razina šećera u krvi stabila, bez naglih skokova i padova i razina energija stabilna je tijekom cijelog dana, piše Eat this.

>> Reci mi kakva jaja voliš pa ću ti reći kakav si >>

Prepuna vitamina - jaja su odličan izvor vitamina D koji pomaže pri sagrijevanju masti i jako je bitan za mršavljenje. Osim toga, jaja su bogata i vitaminom B12, čiji nedostatak je povezan s debljanjem. U jajima je i puno željeza koje nam daje energiju pa možemo izdržati i napornije treninge te sagorjeti više kalorija.

Puno proteina - jaja su jako bogata proteinima koji su potrebni za izgradnju mišića, a što više mišića imate to više kalorija sagorijevate. Jedno veće jaje sadrži 6,3 grama proteina pa ako pojedete dva već ste dosegli 25% ukupne dnevne količine koju bi odrasli trebali konzumirati.

>> 5 razloga zašto morate češće jesti jaja >>

16.06.2021. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.06.2021. 10:14
    hm ja bi prije rekao da debljaju
Novi komentar
nužno
nužno