« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana
ZNATE LI?

Kako se rashladiti u vrućim danima?

Ovo su neki od savjeta kako biti na oprezu i rashladiti se tijekom najtoplijeg godišnjeg doba

Rashladite se!
Rashladite se! (Arhiva)
Više o

ljeto

,

vrućina

,

hlađenje

Stižu nam ljetne vrućine, kažu meterolozi koijima je, po njima, pred nama je vruć tjedan, a temperature će u cijeloj Hrvatskoj biti i preko 30 stupnjeva Celzijevih. Iako sunce i lijepo vrijeme veseli mnoge, tijekom ljetnih vrućina treba biti oprezan.

Važno je rashladiti se tijekom velikim ljetnih vrućina, jer naš organizam nije navikao na ovako visoke temperature, piše Daily Mirror. Ovo su neki od savjeta kako biti na oprezu i rashladiti se tijekom najtoplijeg godišnjeg doba.

Navucite zavjese - navucite zastore ili spustite rolete kako bi tijekom dana pomogli zadržati svjetlost i toplinu izvan vašeg doma. Prije nego krenete na posao zatvorite prozore i navucite zavjese. Ukoliko provodite dan kod kuće, otvorite prozore i uživajte u sunčevoj svjetlosti, ali zatvorite one prozore u prostorijama koje ne koristite. 

>> Kako se brzo rashladiti >>

Nosite laganu odjeću - u to što ćete odjenuti je važno. Preporučuje se nositi široku i laganu odjeću jer tijelo tako lakše diše na visokim temperaturama. Ako izlazite i želite zaštititi svoju kožu, nosite laganu majicu s dugim rukavima. Najbolje je izbjegavati nošenje crne odjeće jer ovo privlači sunce, bolje je nositi svjetlije boje.

Nosite šešir - kad ste vani i negdje na suncu, glava vam se može brzo zagrijati od sunca, zato je najbolje nositi šešir. To ne samo da će zaštititi glavu od sunca, već će vam pomoći i da pomoći da se lakše nosite s vrućinom.

Ohladite zglobove - brzo rješenje za rashladiti se je pustiti hladnu vodi na zapešća. To će vam sniziti tjelesnu temperaturu, a da ne morate ući u ledeno hladni tuš. Ili možete na zglobove nanijeti hladne obloge koji će vam pomoći da se rashladite.

>> Napitci koji će vas rashladiti u trenu >>

Pijete dovoljno vode - uvijek je tako važno piti vodu tijekom dana gdje god se nalazili. Ako ćete dan provesti na otvorenom, ne zaboravite ponijeti sa sobom dovoljno vode kako ne biste ostali žedni. Ili isprobajte ponijeti smrznutu bocu vode kao što je već spomenuto.

Zamrznite boce vode - to je doba alternativa ukoliko već ne zamrzavate kockice leda. Napunite plastičnu bocu vodom i stavite je u zamrzivač na nekoliko sati. Kasnije ćete je moći ponijeti sa sobom i uvijek pri ruci imati hladni napitak.

16.06.2021. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.06.2021. 17:24
    klima hlad sladoled hladno pice i ventilator
Novi komentar
nužno
nužno