« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
NIJE MLJAC

Hrana od koje ste samo - gladniji

Hrana nas treba zasititi, no svi znamo da postoje trenuci kad jednostavno ne možemo prestati jesti - a to se uvijek događa kod ovih namirnica

Grickalice vas ne mogu zasititi, upravo suprotno
Grickalice vas ne mogu zasititi, upravo suprotno (Shutterstock)
Više o

hrana

,

glad

,

šećer

,

namirnice

,

grickalice

,

nemasni jogurt

,

kečap

Hrana nam može i izbušiti rupu u želucu koju je naizgled nemoguće zatrpati, a to će vam se uvijek dogoditi s ovim namirnicama koje je, stoga, bolje izbjegavati kako se ne bi prejeli.

Nemasni jogurt - prepun je jednostavnih ugljikohidrata umjesto masnoća, a oni dokazano stvaraju želju za još više hrane ... grčki jogurt puno je bolji izbor.

Šećer - i onaj obični, baš kao i razna umjetna sladila, uzrokuju povećano otpuštanje dopamina, hormona sreće, pa ne čudi da se slatke hrane ne možemo zasititi.

Kečap - zvuči kao fin dodatak jelima, no prepun je visokofruktoznog kukuruznog sirupa, jednog od najgorih dodataka jelu koji ne da vas neće zastititi nego će vas natjerati da pojedete puno više nego što vam treba

Grickalice - naročito su opasne slane koje su toliko natrpane natrijem da ćete dehidrirati, a žeđ nakon toga zamijeniti za glad i nastaviti trpati perece, kikiriki i slične stvari u sebe. Naravno, uzrokuje i pojačano otpuštanje dopamina, baš kao i šećer i ... znate i sami kako to završava.

Stoga, potrudite se da se ove namirnice ne nađu na vašem stolu.

14.01.2016. 11:25:00
Novi komentar
nužno
nužno