« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
MLJAC

Hrana od koje ćete biti pametniji

Hrana je dokazano jedan od faktora koji utječu na inteligenciju, pa nije loše znati što vam treba biti u tanjuru kako biste postali pametniji

Što treba jesti da biste bili pametniji
Što treba jesti da biste bili pametniji (Shutterstock)
Više o

hrana

,

borovnice

,

inteligencija

,

zeleno povrće

,

orasi

,

antioksidansi

Hrana je važna zbog zdravlja i izgleda, no jednako tako ona je jedan od faktora koji utječe na inteligenciju, stoga donosimo nekoliko savjeta što biste trebali jesti kako bi vaš mozak funkcionirao besprijekorno i bio pametniji.

Naravno, prvi na pamet padaju orasi, koji i izgledaju kao mozak, a kako sadrže omega-3 masne kiseline i polinezasićena ulja, masti koje poboljšavaju pamećenje, ali ih nemamo u tijelu i moramo ih unositi putem hrane.

>> Brzom hranom do manjeg kvocijenta inteligencije >>

Vrlo su važni i antioksidansi koji brane tijelo od slobodnih radikala, a njihova konzumacija putem zelenog čaja, artičoke ili graha dovodi do poboljšanja logičkog zaključivanja. Uz njih je odličan i avokado, koji ima velik udio ulja punog oleinske kiseline, mononezasićene masti koja regenerira mijelinsku ovojnicu moždanih stanica.

Borovnice su prepune fitokemikalija koje su izravno povezane s rastom i razvojem mozga, a neka su istraživanja pokazala i da usporavaju starenje mozga.

>> Hrana koja vam garantirano uništava mozak >>

Sjajno će pomoći i riba puna omega-3 masnih kiselina poput lososa ili srdele jer se u njoj nalaze u obliku kiselina prisutnih u ljudskom tijelu, pa ih na taj način obnavljamo, a njihova je funkcija pobošanje pamćenja.

Zeleno povrće odlično je za mozak, kao i za zdravlje srca jer je sjajan izvor vitamina E, ključnog za zdravlje mozga - smanjuje rizik od razvoja Alzheimerove bolesti. 

Za kraj, veliku ulogu odigrat će i zdrav, izbalansiran doručak svakog dana koji je ključan za normalan rad mozga, jer su mnoga istraživanja pokazala da zdrav doručak izuzetno blagotvorno utječe na koncentraciju i kreativnost tijekom dana

 

05.03.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno