« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
UPALE

Hrana koju treba izbjegavati

Hrana može pomoći u sprječavanju raznih bolesti, no jedako tako postoji i ona koja će poticati upale u tijelu i treba je izbaciti s tanjura

Domaće svježe povrće i voće je sjajan odabir
Domaće svježe povrće i voće je sjajan odabir (Arhiva)
Više o

upale

,

hrana

,

protuupalna hrana

Hrana može biti lijek, ali i uzrok bolesti, naročito hrana koja u našem tijelu stvara pogodnu okolinu za razne upale.

S druge strane, protuupalna hrana sprječava i liječi razne bolesti, od artritisa i tumora do Alzheimerove bolesti i problema s krvožilnim sustavom.

Hrana koja izazva upale

Loše masnoće - sva prerađena biljna ulja i ona koja su namijenjena za prženje

Mliječni proizvodi - mlijeko i mliječni proizvodi su za većinu ljudi hrana koja izaziva upale

Prerađene žitarice - bijelo brašno je vrlo upalna hrana i treba je izbjegavati, pa tjesteninu jedite najviše jednom tjedno, a pizze i proizvode od bijelog brašna pokušajte potpuno izbaciti iz prehrane

Šečer - uzrokuje upalne procese, no niti umjetni zaslađivači nisu ništa bolji, osim što uzrokuju bolesti ujedno vas i debljaju

Tropsko voće - sadrži više fruktoze od domaćeg voća, teško je probavljivo za većinu ljudi pa ga treba zamijeniti domaćim

Protuupalna hrana

Cjelovite žitarice
Čajevi (domaći)
Meso (iz domaćeg uzgoja)
Riba
Svježe povrće i voće

28.08.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno