« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Avokado - čudesno voće za ljepotu i liniju

Koristi od avokada su višestruke, stavljali ga vi na lice kao hranjivu masku za pomlađivanje ili jeli u salatama ili namazima

Avokado možemo jesti i stavljati kao masku
Avokado možemo jesti i stavljati kao masku (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

avokado

,

masne kiseline

,

antioksidansi

,

prirodne maske za lice

,

lutein

Avokado je plod koji se zadnjih godinam može pronaći u većini bolje opskrbljenih trgovina, a neka vas ne zavara njegov neugledan izgled - ovaj zeleni plod napravit će čuda za vaše zdravlje i izgled.

Avokado je odličan izvor esencijalnih masnih kiselina i antioksidansa koji stimulira obnavljanje zaštitnog omotača oko stanica kože, zadržavajući na taj način bolje vlagu i sprječavajući dehidraciju, a ujedno kožu čini glatkom i mekom. 

>> Avokadom do vitke linije >>

Već polovica avokada može nas odlično zasititi, a jedan od najvažnijih sastojaka je i lutein, koji se brine za zdravlje naših očiju.

Avokado možemo stavljati u ukusne salate, a dobro su poznate guacamole, sjajan namaz koji možete koristiti danima nakon što ga napravite.

>> Namirnice za ljepotu s dvostrukim učinkom >>

Uz to, avokado je odličan za izradu prirodne maske koja usporava proces starenja kože, jer će ulje iz avodkada stimulirati proizvodnju elastina i kolagena, vraćajući nam lijep izgled.

Recept za prirodnu masku:

Zreli avokado izgnječite vilicom, pomiješajte ga s pola čaše kiselog vrhnja i nanesite na lice i vrat. Ostavite da djeluje petnaestak minuta, pa isperite mlakom vodom.

>> Poklonite svom licu tretman maskom od avokada >>

12.08.2014. 09:15:45
Novi komentar
nužno
nužno