« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
COOL

6 vrsta hrane koje usporavaju starenje

Proces starenja ne možemo zaustaviti, ali možemo ga malo usporiti, što nije nezanemarivo, vjerujte nam

Trebali bi jesti ovo...
Trebali bi jesti ovo... (Arhiva)
Više o

hrana

,

starenje

,

usporavanje starenja

Starenje muči svakoga, tko ne bi bio zauvijek mlad i lijep? No, kako to nije moguće, jedino što možemo jest - usporiti ga.

Kako bi nam to uspjelo bitno je obratiti pozornost na ono što unosimo u organizam. Postoje određene namirnice koje proces starenja mogu usporiti, osebno nakon 50. godine.

Avokado - nutricionistica Laura Burak kaže kako je avokado bogat mastima koje su zdrave za srce i vlaknima, B vitaminom, kalijem te vitaminima A, C, E i K. Nadovezala se i nutricionistica Melissa Mitri, koja dodaje kako je avokado bogat antiupalnim spojevima koji pomažu da vam koža bude glatka i sjajna.

>> Savjeti za usporavanje starenja >>

Borovnice - "Borovnice su dobar izvor A i C vitamina koji mogu smanjiti upale koje uzoruku prijevremeno starenje kože", kaže Mitri. Osim toga borovnice su prepune antioksidansa koje usporavaju starenje kože.

Maslinovo ulje - maslinovo ulje sastoji se većinom od monozasićene masne kiseline, oleinske kiseline, a uz to sadrži i spojeve koje su slični onima koje sadrži naša koža. "Naše stanične membrane napravljene su od masnih kiselina koje se nalaze i u maslinovom ulju i ono pomaže u proizvodnji novih stanica", kaže.

Masna riba - ribe poput lososa, koje su bogate omega-3 masnim kiselinama, dokazano smanjuju upalne procese u koži.

>> 5 načina za usporavanje starenja >>

Orašasti plodovi - kada se govori o zdravim mastima, valja spomenuti i orašaste plodove. Oni su bogati omega-3 masnim kiselinama i E vitaminom koji može biti krucijalan za oporavak kože od štete koju uzrokuje starenje. E vitamin također pomaže održati elastičnost kože, piše Eat this.

Zeleno, lisnato povrće - povrće poput kelja ili špinata usporava starenje kod starijih od 50. Prema nutricionistici Marie Ruggles, takvo povrće je bogato nutrijentima i antiuplanim spojevima koji usporavaju starenje te čuvaju naše stanice.

19.07.2021. 14:31:07
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.07.2021. 16:37
    Borovnice su eliksir
Novi komentar
nužno
nužno