« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

6 namirnica koje treba jesti svaki dan

Ovo su neke od namirnica koje biste trebali redovito konzumirati zbog povoljnog djelovanja na zdravlje cijelog organizma

Losos na sve načine...
Losos na sve načine... (Arhiva)
Više o

zdrava hrana

,

riba

,

češnjak

,

borovnice

,

đumbir

,

kurkuma

,

orašasti plodovi

Zdrava prehrana nije samo jedan obrok dnevno po nekim pravilima, već sve što jedemo tijekom dana.

Stoga, ako stvarno želite biti zdravi, pronađite način da ove namirnice uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu.

Borovnice - ovi sitni plodovi predstavljaju pravi rudnik antioksidansa, vitamina i minerala, osobito kalcija, fosfora i željeza i vitamina C. Ovo se ukusno voće preporučuje u prevenciji raznih bolesti kao što su krvna oboljenja, srčane bolesti, regulacija šećera i masnoća, bolesti urinarnog trakta, rak i sl. Osim što borovnice imaju jedinstveni učinak na ljudsku mrežnicu, mozak i tumorske stanice, dobra je vijest da ovo slasno voće ima pozitivan učinak i na bolesti jetre.

Češnjak - osim što može sniziti povišeni krvni tlak, zaštititi nas od bolesti srca, predstavlja bolji antibiotik od nekih lijekova, a kineski znanstvenici tvrde da može prepoloviti rizik od razvijanja raka pluća. 

Đumbir - nije svima omiljena namirnica zbog svog jakog okusa, ali njegova svojstva koja čuvaju zdravlje i ljepotu trebala bi biti dovoljan razlog za njegovu čestu upotrebu. Rezultat istraživanja objavljeni u britanskom časopisu Nutrition su pokazali kako ekstrakt đumbira može ubiti stanice raka prostate, ne dirajući one zdrave.

Kurkuma - kurkumin može prevenirati nastanak raka te usporiti njegov rast, a čini i kemoterapiju efektivnijom te štiti one zdrave stanice, objasnili su to liječnici poznate Mayo klinike. Djelovanje kurkume i kurkumina jako je zbog antioksidativnih svojstava, koji su zaslužni za protuupalno djelovanje i smanjivanje otečenosti.

Orašasti plodovi - odličan način da utažiTE glad i želju za masnim ili slatkim grickalicama koje doprinose debljanju. Čak je i jedno istraživanje pokazalo da pušači koji jedu orašaste plodove smanjuju tako rizik od raka pluća. Jedite 20 do 24 komada orašastih plodova na dan.

Riba - savršen obrok je file lososa sa smeđom rižom i povrćem. Jedite ovakav obrok dva puta tjedno. Ova je hrana zdrava za srce te povezana s manjim rizikom od raka prostate.

02.05.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno