« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
MLJAC

5 pravih ljetnih namirnica

Što jedete ljeti? Prema posljednjih podacima Instacarta, svježi proizvodi i roštilj glavna su hrana u ljetnim mjesecima

Čisti gušt
Čisti gušt (Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

ljetna hrana

Ljetna hrana mora biti lagana i bez puno masnoća, a kad smo već kod toga - jedini recept koji morate slijediti jest i to da hrana bude sočna i, po mogućnosti, hladna.

Upravo takvih 5 namirnica je takvo, pravi užitak kad ih jedete i, da ne zaboravimo, napune vas svim mogućim vitaminima i mineralima.

Pa da vidimo koje su...

Breskve - kao i nektarine, osvježavaju i zasladit će i najzahtjevnije nepce. Birajte zrele plodove, a ako vam ostane koja viška, ne brinite, može se iskoristiti za pripravu slastica i kompota.

Nektarine - sočni voćni plodovi dostupni su u trgovinama mjesecima i slobodno možemo ovo voće nazvati zvijezdom ljeta. Možete ih jesti same, dodati u salate ili ubaciti u slastice. U svakom slučaju, nećete pogriješiti.

Kukuruz - ako imate običaj roštiljati, u namirnice koje će završiti na vatri, slobodno dodajte i kukuruz. Iako tijekom cijele godine možete kupiti konzervirani kukuruz, teško da je on dostojna zamjena svježim zrncima koja su nam dostupna ljeti.

Lubenica - ružičasto, sočno voće nalazi se na samom vrhu popisa ukusnih ljetnih namirnica. Jednom kad probate ovo ukusno voće, teško da ćete ga preskakati dodatni u svoje obroke, osobito ljeti.

Trešnje - svježe trešnje volimo zbog mnogo razloga, a među njima je i to da se mogu jesti ravno sa stabla. Ili police dućana. Ne trebate ih guliti!

I, što je vama danas na meniju?

23.07.2022. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.07.2022. 18:06
    Bfeskve lubenice tresnje grozdw
Novi komentar
nužno
nužno