« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
MLJAC

5 namirnica za odličan doručak

Većina misli da za pripremu zdrave hrane treba vremena ujutro ili da je obrok najčešće dosadan - no to je jako daleko od istine

Malo kreativnosti i zdrav doručak je tu
Malo kreativnosti i zdrav doručak je tu (Shutterstock)
Više o

doručak

,

zobene pahuljice

,

banane

,

grčki jogurt

,

savršen doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu, to valjda svi znamo, i to zato što prekida noćno gladovanje i predstavlja prvo gorivo kojim ćete napuniti svoje tijelo i pokrenuti metabolizam. 

Zašto onda većina nas poseže za krafnama i kroasanima na putu do posla? 

Odgovor je jednostavan: većina misli da za pripremu zdrave hrane treba vremena ujutro ili da je obrok najčešće dosadan.

Imamo bolji prijedlog - ove se namirnice mogu pripremiti na puno načina, a savršen su početak dana za vaš metabolizam. 

Banane - ne morate ih jesti samo kao međuborok. Lagano ih je kombinirati i brzo za pripremiti pa su odličan izbor za jutarnji zalogaj. Sadrži vitamin B, magnezij i kvalitetna vlakna koja vas drže sitima dugo.

Prijedlog - bananu ubacite u blender s bademovim mlijekom i ostalim namirnica po želji i pripremite zdravi smoothie ili je jedine s maslacom od orašastih plodova.

Grčki jogurt - savršen izvor proteina za jutro, a teksturom je privlačniji od običnog. Sadrži mnogo kalcija i probiotika koji održava zdravu probavu i brz metabolizam.

Prijedlog - grčki jogurt uparite sa bilo kojim od navedenih namirnica. 

Jaja - sjajan izvor kvalitetih proteina, a uvijek su fina. Međutim, oni koji krenu za različite dijete brzo odustanu zbog dosade. 'Začinite' jaja i pretvorte ih u savršen jutarnji obrok.

Prijedlog - umjesto dosadnih kuhanih napravite omlet s povrćem, malo ribanog sira i purećom šunkom. 

Orašasti plodovi - savršeni su za osobe koje ne jedu meso, a sadrže obilje proteina, magnezija, antioksidanata i tvari dobrih za zdravlje srce.

Prijedlog - možete ih jednostavno ubaciti u svoj grčki jogurt ujutro. Prirodni maslac od orašastih plodova također je odličan izbor za doručak, a namažite ga na intergralni tost, zobenu kašu ili ga konzumirajte sa svježim voćem. Pripazite da kupite zdravu verziju maslaca, a možete ga i sami napraviti. 

Zobene pahuljice - ne treba ih uvijek jesti na isti način uz vodu. Ako ste ljubitelji slatkog ujutro, konzumirajte ih s različitim voćem uz malo zdravog kakaa. Zobena kaša sadrži vlakna zbog kojih ćete se još dugo osjećati sito kao i antioksidante i omega tri masne kiseline.

Prijedlog - nekima možda ne paše zobena kaša s voćem, ali lako ju je pretvoriti u slani obrok. Serviraje ih uz dodatak maslinovog ulja, soli, malo papra, dodajte jaja, pirjane gljive ili papriku. 

24.08.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno