« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

5 koraka do savršene vitke linije

Vitka linija nije toliko nemoguća misija kako se nekima čini, jer je dovoljno samo malo više discipline i planiranja, pa će kilogrami otići - sami

Put do vitke linije lakši je nego što mislite
Put do vitke linije lakši je nego što mislite (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

proteini

,

vitka linija

,

vlakna

,

savršena linija

Vitka linija nije nedostižna, upravo suprotno, a sve što vam treba je organizacija, disciplina i par savjeta koje ćemo dati ...

Eliminirajte samo jednu stvar - svi mi imamo neku svoju malu tajnu, nešto što volimo više od svega, a najčešće se radi o velikom broju kalorija koje konzumiramo u jednoj namirnici. Recimo, kava sa svim i svačim ... jedna šalica može imati i 400 kalorija, pa ako se odreknete šlaga i svega ostaloga što trpate u tu jednu kavu i popijete običnu, unos kalorija bit će bitno manji, gotovo kao da ste na dijeti - a niste!

Prehrambena vlakna - vlakna iz povrća sporo se probavljaju, dotok glukoze u krv je sporiji, luči se manje inzulina, pa se automatski skladišti manje masti oko struka. Jednostavno da jednostavnije ne može biti - svaki dan jedite povrće, jer treba vam barem 25 grama vlakana dnevno.

Proteini - tek toliko da znate, jedan gram proteina ima dvostruko manje kalorija od grama masti, a jednako kao gram ugljikohidrata. Istraživanja su pokazala da osobe koje unose četvrtinu kalorija dnevno putem proteina gube gotovo dvostruko više masnih naslaga od onih kojima je unos kalorija kroz proteine bio samo 12 posto. Jednostavno - u svakom obroku neka bude proteina.

Slatko - zamjena šećera umjetnim zaslađivačima je najgora stvar koju možete napraviti za sebe, jer oni ometaju regulaciju unosa kalorija putem osjetila okusa - mozak jednostavno ne prima signale da unosi previše slatkoga zbog okusa koji je različit od prirodnih šećera, što u konačnici povećava unos kalorija.

Zdrave grickalice - umjesto čipsa, kikirikija i ostalih slanih i slatkih grickalica kojima "popunjavamo rupe između obroka", jedite nešto zdravije varijante - orašaste plodove, čips od jabuke, stabljike celera i slično.

Eto, ako se pridržavate ovih 5 vrlo jednostavnih savjeta, linija će vam nakon par mjeseci biti puno vitkija, a nećete biti na dijeti i osjećati se gladno ... sve što vam treba je malo discipline.

12.02.2016. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno