« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
FIT U UREDU

5 jednostavnih zdravih navika na poslu

Ručak za radnim stolom i višesatno sjedenje dovodi do skupljanja kilograma i problema sa zdravljem

Vježbanje na poslu
Vježbanje na poslu (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

posao

,

vježbanje

,

Ručak

,

ured

,

Neume

Pred vama je još jedan dug dan u uredu koji se svodi na višesatno sjedenje za radnim stolom? Istraživanje objavljeno na stranici Mayo Clinic pokazuje da povećanjem hodanja i stajanja na radnom mjestu možemo u šest mjeseci izgubiti do četiri kilograma te smanjiti razinu triglicerida za 40%. Učinite dobro djelo za svoje zdravlje i prihvatite nekoliko zdravih navika u uredu:

1. Zdravo telefoniranje
Ustajte za vrijeme dugačkih telefonskih razgovora i sagorjet ćete dvostruko više kalorija nego u sjedećem položaju. Ukoliko tijekom razgovora hodate po uredu ili na mjestu, možete izgubiti do 200 kalorija u sat vremena. Također, učinit ćete dobro djelo za noge i kralježnicu.

2. Mala čaša
Natjerajte se na hodanje. Koristite malu čašu kako biste se prisilili na ustajanje i nekoliko dodatnih koraka. Prošetajte se pritom do najudaljenijeg mjesta u uredu i kroz godinu ćete prikupiti sasvim respektabilnu dodatnu minutažu na nogama.

Steper

3. Nabavite mini steper
Mali steper može se nabaviti po cijeni od 100-500 kuna i vrlo je praktičan za ured jer ne ometate kolege na poslu, a možete paralelno uz vježbanje izvršavati svoje poslovne obaveze za radnim stolom. U 20 minuta provedenih na steperu, moguće je sagorjeti oko 90 kalorija. Investiciju možete podijeliti i s kolegama.

4. Dan bez e-maila
Odaberite jedan dan u tjednu u kojem se s kolegama nećete dopisivati putem e-maila. Male obavijesti, pitanja i odgovore prenesite im osobno što će vas natjerati na dodatno hodanje.

>>Što jesti na poslu a da nisu sendviči?

5. Prehrana
Najveću uslugu učinit ćete si ako uopće ne kupujete kalorične namirnice i slatkiše. Pokušajte tjedan dana izdržati bez grickalica i fast fooda i shvatit ćete da vam zapravo ništa ne nedostaje. Barem tri dana u tjednu mislite unaprijed te si ručak ponesite od kuće. Također, izbjegavajte konzumaciju hrane za radnim stolom.

>>5 odličnih i jednostavnih uredskih vježbi

06.10.2010. 16:23:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    R
    07.10.2010. 13:39
    ?
  2. avatar
    Clinic
    02.12.2011. 02:17
    6. Svakodnevno barem 10 minuta razgibavanje ;)
Novi komentar
nužno
nužno