« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
ZAPAMTITE :)

4 vrste povrća koje smanjuju trbuh

Povrće je zdravo i dobro za nas, ali određene vrste mogu biti posebno dobre za smanjivanje sala oko trbuha.

Paprike mršave, zapamtite ;)
Paprike mršave, zapamtite ;) (Arhiva)
Više o

povrće

,

brokula

,

mrkva

,

špinat

,

trbuh

,

crvene paprike

Povrće je prava hrana, bez obzira na to što kažu oni koji ne mogu bez ćevapa ili mesine. Naime, povrće je prepuno nutrijenata, a možete ga i pripremiti na sve moguće načine, kako god najviše volite. ipak, ako vam je cilj izubiti salo na trbuhu, postoji povrće na koje biste ste trebali koncentrirati.

Brokula - nutricionisti se kunu u brokulu, ona je puna antioksidansa koji pomaći kod ublažavanja upalnih procesa u tijelu. Kada nema upale, tijelo bolje radi i lakše kilogrami idu dolje. "Brokula ima još nutrijenata koji pomažu kod mršavljenja, recimo, vitamin C i kalcij. Vitamin c potreban je organizmu za metaboliziranej sala u energiju. Također, brokula ima puno ugljikohidrata zbog čega se osjećate sito, imate energije, bolja vam je probava i struk uži", kaže D'angelo.

Crvene paprike - one su prirodno slatke i također su pune nutrijenata. "Crvene paprike super je dodati u prehranu ako želite izgubiti višak kilograma. Imaju malo kalorija, a puno nutrijenata te vas drže sitima. Upravo to vas može spriječiti u prejedanju u ostatku dana", rekla je nutricionistica Trista Best.

Mrkva - "Ovo povrće je jedinstveno zbog načina na koji pomaže pri mršavljenju. Nime, ona ubrzava metabolizam. Termogenički efekt koji hrana ima je brzina kojom tijelo sagorijeva kalorije iz hrane dok ju probavlja. Kod mrkve je to visok stupanj termogeneze zbog njezine tvrde teksture pa sagorijevate više kalorija samo dok ju grickate", veli Best za Eat this.

Špinat - špinat možete kuhati, spremiti na salatu ili ubaciti u smoothie, a nutricionisti tvrde da on može pomoći pri mršavljenju. "Zeleno lisnato povrće ne samo da je nutritivno bogati, nego može i pomoći pri smanjivanju sala na trbuhu", kaže nutricionistica Courtney D'Angelo i dodaje: "Špinat je bogat vlaknima, što pomaže s probavom, uz to pun je vitanima K koji može pomoći u redukciji tjelesne težine kao i opasnog visceralnog sala.

09.04.2022. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.04.2022. 14:36
    Crvene paprike
Novi komentar
nužno
nužno