« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI

3 voća i povrća koje treba izbjegavati uz neke lijekove

Određena hrana može ometati lijekove na recept—a mnogi ljudi nisu svjesni potencijalnih opasnosti

Na što treba paziti?
Na što treba paziti? (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

voće

,

povrće

Ovo su 3 lijekova koji se prema mišljenju stručnjaka ne smiju uzimati s određenom hranom

Banane i ACE inhibitori - banane, sol, naranče i zeleno lisnato povrće ne smiju se uzimati s ACE inhibitorima, koji se često propisuju za liječenje krvnog tlaka ili zatajenja srca. Stručnjaci upozoravaju da su te namirnice bogate kalijem, koji pomaže u pružanju signala stanicama srčanog mišića, piše portal Eatthis.

Lijekovi i sok od grejpa - sok od grejpa ne treba uzimati s određenim lijekovima, uključujući antihistaminike, statine i lijekove za liječenje visokog krvnog tlaka. "Sok omogućuje da više lijeka uđe u krv", kaže dr. Shiew Mei Huang iz FDA. "Kada ima previše lijeka u krvi, možete imati više nuspojava."

Razrjeđivači krvi i lisnato povrće - lisnato povrće poput špinata bogato je vitaminom K, što može ometati razrjeđivače krvi. "Ono što biste trebali pokušati učiniti je zadržati približno isti unos hrane bogate vitaminom K svaki dan", kaže dr. Fran Burke. "Na primjer, ako jedan dan pojedete jednu porciju brokule, sljedeći biste trebali planirati jesti jednu porciju hrane s visokim sadržajem vitamina K i tako dalje".

28.07.2022. 13:14:37
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.07.2022. 15:28
    Opasnost
Novi komentar
nužno
nužno