« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana
MLJAC?

Zobena kaša - doručak iz snova?

Vlakna su neprobavljiva vrsta ugljihidrata koja se veže za druge ugljikohidrate i pomaže ih izbaciti iz organizma

Samo nemojte pretjerati
Samo nemojte pretjerati (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

doručak

,

zob

,

zobena kaša

Doručak je važna stvar, mnogi kažu i najvažniji obrok u danu, a dobar broj ljudi misli na svoje zdravlje i zato jede - zobenu kašu.

Zobena kaša jedan je od najkompleksnijih ugljikohidrata i pomaže pri mršavljenju, štiti srce pa čak i produljuje život. Ipak, može se dogoditi da pretjerate s njom, ma koliko zdrava bila.

Naime, kada pretjerate, zobena kaša može uzrokovati bolnu nadutost. Razlog tome je što je zobena kaša prepuna vlakana koja mogu uzrokovati nadutost ako vaše tijelo nije naviklo na toliko količinu tog nutrijenta.

>> Zobenom kašom do lijepog tena >>

Problem s vlaknima je u tome kako ih tijelo probavlja. Naime, vlakna su neprobavljiva vrsta ugljihidrata koja se veže za druge ugljikohidrate i pomaže ih izbaciti iz organizma.

Taj proces pomaže probavi i probavnom zdravlju i zbog njega se dulje osjećamo siti. Zob je, pak, poznata po topljivim vlaknima, a ta vrsta dobra je za srce i za snižavanje kolesterola.

Bez obzira na sve te dobre strane, ako odjednom počnete konzumirati preveliku količinu vlakana, možete iskustiti probleme s nadutošću i zatvorom. Jedna studija je pokazala da jedenje više od 70 grama vlakana može uzrokovati te probleme.

>> Najgora zobena kaša za doručak >>

Naravno, malo tko će doista pojesti toliko vlakana u danu, ali ako vlakna ne jedete uopće i onda odjednom konzumirate 25 grama u danu, nadutost je izvjesna, piše Eat this.

10.07.2021. 08:31:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.07.2021. 09:51
    Nije lose
Novi komentar
nužno
nužno