« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
AHA!

Znate li koliko kalorija popijete?

Jedan od problema s dijetama je i taj što se često ne broje kalorije koje unesete u sebe alkoholom, pa evo, ispravite grešku :)

Od alkohola se deblja, i to opako :)
Od alkohola se deblja, i to opako :) (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

kalorije

,

alkoholna pića

Znate li da jedna mala čaša vina ima kalorija koje ćete spaliti tek nakon 19 minuta žustrog hoda? Vjerojatno ne, pa bi bilo dobro da pročitate ostatak članka.

Naime, ima dosta ljudi koji se ljute na neke dijete zato što nisu uspjele, tj. nisu postigli željene rezultate u željenom vremenu, a pridržavali su se režima prehrane. No, ako su uz to popili čašicu pića, čašu dvije vina ili pivce, te kalorije sigurno nisu ubrojali ....

Britanci su, kao nacija duboko odana alkoholu, napravili kalkulator za izračun kalorija koje unesete u sebe alkoholnim pićima, kao i ekvivalent u hrani i potrebnu tjelesnu aktivnost da biste unešene kalorije potrošili.

Tako, primjerice, klasičan izlazak s prijateljima i 2 votke s Red Bullom koštaju 244 kalorije ili 59 minuta žustrog hoda, 3 pivice s dečkima čak 750 kalorija ili 2 sata i 39 minuta hodanja, dok će dame 2 Baileys'a opteretiti s 350 kalorija koje će spaliti nakon sata i 14 minuta hoda.

Kalkulator možete pronaći OVDJE, a mi toplo preporučujemo čaj bez šećera ili vodu ...

02.01.2013. 20:04:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    lady lady
    04.01.2013. 17:22
    ne radi vam "OVDJE" link za kalkulator.. pozz
Novi komentar
nužno
nužno