« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
LAKO?

Kako prestati pušiti ove godine?

Par dobrih savjeta kako se možete riješiti pušenja, pobrinuti se za zdravlje i svoj novčanik

Cigareta vam ne treba
Cigareta vam ne treba (Shutterstock)
Više o

prestanak pušenja

,

Lako je prestati pušiti

,

Allen Carr

Prestanak pušenja jedna je od najčešćih novogodišnjih odluka koje se, na žalost, najrjeđe ispunjavaju. Rijetko koji pušač sa stažom nije pokušao prestati barem jednom, s ili bez najave okolini.

U slučaju da ste i vi među onima koji su sebi zaželjeli novu godinu bez cigareta, trebali biste pokušati slijediti ove naputke kako biste ispunili svoju želju. 

Za početak, analizirajte kada u danu najviše pušite i zašto, pa pokušajte s reorganizacijom života u to doba, kako biste radili nešto ispunjavajuće što će vas spriječiti u pušenju. Uz to, grickajte neko voće ili povrće i popijte malo vode svaki put kad poželite zapaliti cigaretu. Tek toliko da znate, istraživanja su pokazala da 15 minuta meditiranja i promjena ponašanja jako pomaže pri prekidu pušenja.

Uz to, pokušajte kombinacijom nekoliko pristupa, odabirući one kod kojih vam nešto odgovara. Imate na izbor stvarno svađa, od pastila i inhalatora do nikotinskih flastera i žvakaćih guma. Elektronske cigarete izbjegavajte u širokom luku jer su nova istraživanja pokazala da ugrožavaju funkciju pluća i iritiraju dišne puteve, a mogu i sadržavati tvari koje izazivaju karcinom.

Nemojte se sramiti potražiti stručnu pomoć u grupama za podršku, čak i online, jer su prilično uspješne.

Ako sve zakaže, uvijek možete naručiti knjigu Lako je prestati pušiti i riješiti se cigareta zauvijek. 

01.01.2013. 14:39:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marko
    01.01.2013. 17:33
    I opet pišete gluposti o elektronskim cegaretama.
Novi komentar
nužno
nužno