« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Živite zdravije iz dana u dan

Unatoč pretrpanom rasporedu i obavezama koje nas rastežu na sve strane, možete živjeti puno zdravije nego sada uz primjenu ovih jednostavnih savjeta

Samo par promjena i život će vam biti zdraviji i ljepši
Samo par promjena i život će vam biti zdraviji i ljepši (Arhiva)
Više o

savjeti

,

zdrav život

,

vježbe za zdrav život

Zdrav život može izgledati prilično komplicirano na prvi pogled, pa dosta ljudi pritisnuto svakodnevnim obavezama na kraju odustane i od same ideje da bi pokušali tako živjeti, no to je definitivno pogrešno. 

Naime, zdrav život ogleda se u nekim svakodnevnim sitnicama koje radimo drugačije i time pridonosimo svom zdravlju, kako fizičkom tako i psihičkom, a usvajanjem ovih jednostavnih savjeta možete vrlo brzo postati zdrava i sretna osoba. 

>> Savršen recept za dug i zdrav život >>

Naravno, sve počinje od tjelesne aktivnosti - krećite se, idite na posao pješke ili biciklom, koristite stepenice umjesto lifta, plešite po kući tijekom pospremanja ... bilo što, samo se krećite.

Promijenite položaj u kojem sjedite i stojite, trudeći se da u svakom trenutku budete uspravni, loše držanje ima negativan utjecaj na zdravlje. Uz to, ako radite sjedilački posao, svakih pola sata se ustanite, protegnite i prohodajte malo kućom ili uredom kako biste se probudili i prestali biti ukočeni.

>> Zdrav život dokazano usporava starenje >>

Promatrajte svijet oko sebe i uživajte u prirodi - prošećite parkom, odmorite na nekoj klupici u hladovini i gledajte travu, drveće, ptice ... odmarajte oči i um. Meditirajte - iako možda ne znate kako, jednostavno usporite um, izbacite misli iz njega i opustite se, i desetak minuta je dovoljno.

Prije spavanja ugasite sve ekrane barem pola sata prije počinka, okupajte se u vodi koja nije ni topla ni hladna kako bi se rashladili i lakše utonuli u san i spavajte dovoljno.

>> Zdrav život vas dokazano pomlađuje >>>

Ako ove savjete prihvatite i uvedete te navike u svoju svakodnevnu rutinu, osjećat ćete se bolje, puni energije, odmorni i spremni za sve izazove. Stoga, pokušajte, ništa ne košta!

08.06.2015. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno