« Žene
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MA DA?!

Žene su u četrdesetima najsretnije?

Sreća nije toliko relativna stvar, pokazalo je istraživanje, jer žene u četrdesetima imaju znatno bolje mišljenje o sebi

U četrdesetima znate cijeniti život
U četrdesetima znate cijeniti život (Shutterstock)
Više o

sreća

,

žene

,

tijelo

,

četrdesete

Četrdesete se više ne proglašavaju novim tridesetima, već novim dvadesetima, a razlog tako optimističnom pristupu je činjenica da se žene u tim godinama osjećaju uvjerljivo najbolje u životu, pokazalo je više istraživanja. 

Čak 56 posto žena starijih od 40 godina vjeruje da izgledaju mlađe od svojih godina, a nevjerojatnih 88 posto ih tvrdi da se nikad u životu nisu bolje osjećale. 

S druge strane, gotovo isti postotak ih tvrdi da i dalje osjećaju društveni pritisak da izgledaju atraktivno i mladoliko, a najveći su im kritičari - druge žene, koje najviše kritiziraju težinu i izgled.

Ipak, činjenica je da su žene u četrdesetima vrlo samosvjesne, a na to najviše utječi tri stvari - težina, veza s partnerom i samopouzdanje. Dvije trećine žena tvrdi da na njihovo samopouzdanje utječe stav o izgledu tijela, dok manje od polovice dodaje i odnos partnerom kao važnu stavku. 

No, životno iskustvo stečeno do četrdesetih žene mogu sažeti u samo jednoj riječi - samopouzdanje, i kad bi dobile vremenski stroj pomoću kojeg bi mogle sebi u dvadesetima poslati poruku, ona bi bila upravo takva: imaj više samopouzdanja. 

11.04.2014. 20:04:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    djurdjicam
    11.04.2014. 20:40
    Nevjerojatna neistina. U to vrijeme godišta, žene i majke imaju najviše obaveza, bilo na radnom mjestu, bilo u porodici.
Novi komentar
nužno
nužno