« Seks
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
MODERNO DOBA

Žene se manje seksaju i više eksperimentiraju

Seksualne navike žena promijenile su se prilično u zadnjih dvadesetak godina, a nije sigurno koliko se to muškarcima sviđa

Seksa je sve manje, ali je raznovrsniji
Seksa je sve manje, ali je raznovrsniji (Shutterstock)
Više o

biseksualnost

,

žene

,

seks

,

analni seks

Seksualne sklonosti i navike žena mijenjaju se prilično ubrzano, pokazalo je nacionalno istraživanje o seksu u Velikoj Britaniji, pokazavši da su žene postale sklonije seksu s istim spolom i analnom seksu nego prije deset godina, no i da se bitno manje seksaju.

Prilično velik broj od 16 posto Britanki u dobi od 16 do 44 godine priznao je da su imale seksualne odnose s drugim ženama, za razliku od 10 posto pred deset godina, a samo četiri posto u istraživanju provedenom 1990/91.

Analni seks je više nego udvostručio popularnost u odnosu na period pred dvadeset godina kad je to radilo sedam posto žena, a deset godina kasnije 11 posto. 

No, taj novopronađeni avanturizam nije praćen i većim brojem seksualnih odnosa, jer je prošlogodišnje istraživanje pokazalo da su se ispitanice prosječno seksale tri puta u posljednjih mjesec dana, za razliku od 4 puta pred deset godina i 5 puta pred dvadeset godina. 

Istraživanje je obuhvatilo gotovo 9 tisuća žena, a stručnjaci vjeruju da je smanjen broj seksualnih odnosa izravno uzrokovan sve većom količinom posla i nedostatkom slobodnog vremena.

03.12.2013. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno